Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei îi limitează deplasările şi comunicaţiile fratelui său vitreg

Publicat:

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a emis joi un decret prin care îi restricţionează comunicaţiile, domiciliul şi deplasările fratelui său vitreg, prinţul Hamzah, informează un comunicat al curţii regale, preluat de dpa, potrivit agerpres.  

“Am decis să aprob o recomandare a consiliului format conform legii familiei regale de a restricţiona contactele, reşedinţa şi deplasările prinţului Hamzah”, arată decretul publicat de agenţia de presă de stat Petra.


Citește și : Maia Sandu salută iniţiativa lui Macron de creare a unei comunităţi politice europene

Documentul precizează că recomandarea a fost făcută în 23 decembrie, însă regele a aşteptat pentru a-i da prinţului ocazia să îşi revizuiască comportamentul şi “să revină pe calea autoreflecţiei”.

Luna trecută, prinţul Hamzah a anunţat că renunţă la titlu, deoarece convingerile şi valorile moştenite de la tatăl său sunt ireconciliabile cu “abordările, politicile şi metodele actuale ale instituţiilor noastre”.

Anunţul neaşteptat al prinţului a fost făcut la exact un an după ce 21 de persoane au fost arestate din cauza unui presupus complot împotriva regelui; s-a spus atunci că prinţul Hamzah era în nucleul conspiraţiei, iar potrivit unor informaţii el s-a certat făţiş pe acest subiect cu fratele său vitreg, regele.

Citește și : Macron: ‘Comunitatea politică europeană’ ar fi complementară procesului de aderare la UE

Iniţial, prinţul a fost arestat la domiciliu, însă ulterior şi-a reafirmat loialitatea faţă de Abdullah şi şi-a cerut scuze într-o scrisoare în care recunoştea că a greşit.

Hamzah a fost prinţ moştenitor până în 2004, când regele i-a retras acest titlu, pe care i l-a acordat în 2009 fiului său.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

OPINIE – De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova?

De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova? Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota pentru actualul...

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.