Regele Charles al III-lea a plecat de la Castelul Balmoral spre Londra

Publicat:

Regele Charles al III-lea a părăsit vineri Castelul Balmoral din Scoţia cu destinaţia Londra, unde urmează să se adreseze în cursul după-amiezii britanicilor la televiziune pentru prima dată de la moartea mamei sale, Regina Elisabeta a II-a, a constatat un fotograf AFP, potrivit agerpres.

Noul suveran şi soţia sa, regina consoartă Camilla, au părăsit la bordul unei maşini reşedinţa regală din Scoţia, locul unde s-a stins joi regina în vârstă de 96 de ani, după 70 de ani de domnie.


Citeşte şi: TOATE competiţiile sportive SE OPRESC vineri în Marea Britanie – Black News

O fotografie Reuters îl înfăţişează pe monarhul în vârstă de 73 de ani pe scaunul din spate al unei maşini de culoare gri, în timp ce soţia sa stă în faţă, lângă şofer. Ambii erau îmbrăcaţi în negru.

Regele Charles al III-lea se va întâlni vineri după-masă cu premierul britanic Liz Truss, după cum a transmis un purtător de cuvânt al şefei executivului de la Londra, transmite Reuters.

Citeşte şi: Reacţii şi mesaje de condoleanţe din lumea întreagă după moartea REGINEI – Black News

Guvernul britanic este “unit în susţinerea sa” faţă de noul rege Charles al III-lea care a acces la tron după decesul mamei sale, a transmis Downing Street la finalul unui consiliu de miniştri extraordinar.

“Cabinetul s-a arătat unit în sprijinul său pentru Majestatea Sa Regele”, a indicat un purtător de cuvânt al premierului Liz Truss, precizând că “un moment de reculegere” a fost ţinut la sfârşitul reuniunii în amintirea suveranei. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

NATO se pregătește să staționeze temporar o brigadă în România

NATO se pregătește să staționeze temporar o brigadă în România Înainte de summitul Alianței Nord Atlantice (NATO) de la Washington (9 - 11 iulie), Înaltul...

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite spune că misiunea sa se apropie de sfârşit

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite spune că misiunea sa se apropie de sfârşit Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite, a declarat că misiunea sa...

SUA confirmă al cincilea caz uman de gripă aviară

SUA confirmă al cincilea caz uman de gripă aviară Un angajat al unei ferme de lapte din Colorado a devenit a cincea persoană din Statele...

Zelenski nu intenţionează să îi acorde un interviu jurnalistului american Tucker Carlson

Zelenski nu intenţionează să îi acorde un interviu jurnalistului american Tucker Carlson Volodimir Zelenski nu intenţionează să îi acorde un interviu prezentatorului conservator american...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.