Regele Charles al III-lea a preluat funcţia de lider ceremonial al Royal Marines

Publicat:

Regele Charles al III-lea a fost anunţat vineri în calitate de lider ceremonial al Royal Marines, o funcţie militară deţinută în trecut de fiul cel mic al actualului suveran britanic, prinţul Harry, duce de Sussex, informează BBC, potrivit agerpres.  

Prinţul Harry a fost Căpitan General al Royal Marines până în momentul în care a renunţat la îndatoririle sale regale şi s-a mutat în Statele Unite.


Citește și: Japonia ar putea achiziţiona rachete de croazieră americane Tomahawk

Această funcţie a fost deţinută în trecut de tatăl actualului rege, ducele de Edinburgh, precum şi de bunicul lui, regele George al VI-lea.

Regele Charles al III-lea s-a declarat “excepţional de mândru” să calce pe urmele tatălui şi bunicului său.

Prinţul Philip, duce de Edinburgh, a deţinut funcţia de Căpitan General timp de 64 de ani, înainte de a o preda prinţului Harry, în 2017.

Prinţul Harry a pierdut acea funcţie militară în februarie 2021, odată cu celelalte titluri militare onorifice şi patronaje ale sale, după ce s-a retras din rândul membrilor activi ai casei regale britanice.

În această săptămână, editura Penguin Random House a anunţat că volumul de memorii al prinţului Harry, intitulat “Spare” şi care prezintă versiunea prinţului asupra evenimentelor din ultimii ani, va fi publicat pe 10 ianuarie 2023.

Citește și: Coreea de Nord a tras două rachete balistice cu rază scurtă

 

Vineri, anunţul prin care regele Charles al III-lea a devenit noul Căpitan General al Royal Marines a coincis cu cea de-a 358-a aniversare a acestui corp militar, înfiinţat în 1664 în timpul domniei regelui Charles al II-lea.

Regele Charles al III-lea i-a lăudat pe militarii din Royal Marines pentru “curajul, determinarea, autodisciplina şi capacitatea lor remarcabilă de a rezista în cele mai extreme medii”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.