X

Regele Charles al III-lea a preluat funcţia de lider ceremonial al Royal Marines

Regele Charles al III-lea a fost anunţat vineri în calitate de lider ceremonial al Royal Marines, o funcţie militară deţinută în trecut de fiul cel mic al actualului suveran britanic, prinţul Harry, duce de Sussex, informează BBC, potrivit agerpres.  

Prinţul Harry a fost Căpitan General al Royal Marines până în momentul în care a renunţat la îndatoririle sale regale şi s-a mutat în Statele Unite.

Citește și: Japonia ar putea achiziţiona rachete de croazieră americane Tomahawk

Această funcţie a fost deţinută în trecut de tatăl actualului rege, ducele de Edinburgh, precum şi de bunicul lui, regele George al VI-lea.

Regele Charles al III-lea s-a declarat “excepţional de mândru” să calce pe urmele tatălui şi bunicului său.

Prinţul Philip, duce de Edinburgh, a deţinut funcţia de Căpitan General timp de 64 de ani, înainte de a o preda prinţului Harry, în 2017.

Prinţul Harry a pierdut acea funcţie militară în februarie 2021, odată cu celelalte titluri militare onorifice şi patronaje ale sale, după ce s-a retras din rândul membrilor activi ai casei regale britanice.

În această săptămână, editura Penguin Random House a anunţat că volumul de memorii al prinţului Harry, intitulat “Spare” şi care prezintă versiunea prinţului asupra evenimentelor din ultimii ani, va fi publicat pe 10 ianuarie 2023.

Citește și: Coreea de Nord a tras două rachete balistice cu rază scurtă

 

Vineri, anunţul prin care regele Charles al III-lea a devenit noul Căpitan General al Royal Marines a coincis cu cea de-a 358-a aniversare a acestui corp militar, înfiinţat în 1664 în timpul domniei regelui Charles al II-lea.

Regele Charles al III-lea i-a lăudat pe militarii din Royal Marines pentru “curajul, determinarea, autodisciplina şi capacitatea lor remarcabilă de a rezista în cele mai extreme medii”.

Tags: Prinţul HarryRegele CharlesRoyal MarinesSussex
Categorii: Diaspora