Regele Charles al III-lea şi regina Camilla salută mulţimea de la balconul Palatului Buckingham

Publicat:

Regele Charles al III-lea şi regina Camilla salută mulţimea de la balconul Palatului Buckingham, potrivit agerpres.

Alături de rege şi regină, care purtau coroanele şi însemnele regale, la balconul Palatului Buckingham au apărut moştenitorul tronului, prinţul William, soţia acestuia, Kate, şi copiii lor, fratele şi sora suveranului, Edward şi Anne, precum şi membri ai familiei Camillei.


Citește și : Nivelul ridicat al apei ameninţă un baraj de lângă centrala nucleară din Zaporojie

Avioane şi elicoptere ale forţelor armate britanice au survolat zona, deşi demonstraţia aeriană a trebuit să fie întreruptă din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile de la Londra.

Familia regală a petrecut mai puţin de 10 minute la balcon înainte de a se întoarce înăuntru, dar regele şi regina au reapărut câteva momente mai târziu, în aplauze puternice. Înainte de a intra din nou în palat, regele a mai zăbovit pentru un ultim salut, relatează PA Media/dpa.

Prinţul Harry, fiul cel mic al regelui, şi prinţul Andrew, celălalt frate al regelui, nu au fost prezenţi pe balcon şi nu au avut niciun rol oficial în cadrul ceremoniei.

Una dintre puţinele necunoscute într-o ceremonie atât de programată şi previzibilă precum încoronarea a fost exact cine va apărea la balconul palatului din centrul Londrei.

Comentatorii au estimat că, dacă Harry ar fi apărut cu familia la balcon, ar fi fost un semn de reconciliere, scrie Reuters.

Ducele de Sussex (Harry) şi ducele de York (Andrew) nu mai sunt membri activi ai familiei regale, primul de la plecarea sa voluntară în SUA împreună cu soţia Meghan în 2020, iar cel de-al doilea a căzut în dizgraţie după acuzaţii de agresiune sexuală pe care le neagă şi pe care le-a rezolvat printr-un acord financiar, aminteşte AFP.

Amândoi au asistat la ceremonia de încoronare din Westminster Abbey, aşezaţi în rândul al treilea. Potrivit tabloidului Daily Mail, Harry a plecat direct de la abaţie spre aeroport imediat ce serviciul religios s-a încheiat.

Harry, a cărui prezenţă la încoronarea tatălui său a fost în sub semnul întrebării la începutul acestui an, după ce a detaliat certurile din familie în cartea sa de memorii “Spare”, nu a avut niciun rol oficial în cadrul ceremoniei.

Tradiţia salutului de la balcon datează din 1851, când legendara regină Victoria şi-a făcut apariţia acolo în mijlocul festivităţilor pentru deschiderea Expoziţiei Universale din acel an, aminteşte EFE.

De atunci, acest tip de salut a servit la marcarea unor ocazii speciale din istoria monarhiei britanice, cum ar fi zilele de naştere ale mamei suveranei, Elisabeta a II-a, nunţile regale, jubileul reginei sau evenimente comemorative istorice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.