X

Regele Harald al V-lea al Norvegiei a fost externat după tratarea unei infecţii

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, aflat în convalescenţă după ce a contractat o infecţie care a necesitat o cură de antibiotice, a fost externat miercuri din spitalul în care fusese internat cu două zile în urmă, a anunţat Palatul Regal din Oslo, informează AFP, potrivit agerpres

“Regele se simte mai bine şi va trebui să se mai odihnească pentru câteva zile”, a anunţat Palatul Regal din Oslo într-un comunicat de presă.

Citește și : Bulgaria a exportat arme în valoare de 2,3 miliarde euro în perioada ianuarie-august

Aflat pe tronul Norvegiei de aproape 32 de ani, regele Harald al V-lea, în vârstă de 85 de ani, care s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate în ultimii ani, a fost internat luni în Spitalul Naţional din Oslo pentru o cură de antibiotice administrate intravenos pentru tratarea unei infecţii.

Deşi în mod oficial monarhul trebuia să rămână internat “timp de câteva zile”, el s-a externat după 48 de ore. Cotidianul Verdens Gang a publicat o fotografie care îl prezintă pe regele norvegian în timp ce părăsea spitalul pe bancheta din spate a unei limuzine negre.

Deplasându-se de ceva vreme cu ajutorul unor cârje, regele Harald al V-lea şi-a înmulţit vizitele la spital în ultima perioadă din diverse cauze: COVID-19, operaţie la genunchi, operaţie pe cord, dificultăţi respiratorii şi o altă infecţie, în urma căreia a fost spitalizat în luna august.

Citește și : Zelenski va fi primit la Casa Albă şi se va adresa Congresului Statelor Unite

Sportiv şi navigator emerit – a participat la campionatul mondial de navigaţie cu vele la sfârşitul lunii iulie la Geneva -, regele scandinav a refuzat întotdeauna să abdice.

Harald al V-lea a urcat pe tronul Norvegiei după moartea tatălui său, Olav al V-lea, în data de 17 ianuarie 1991.

Tags: HaraldinfecțieOsloPalatul Regal
Categorii: Diaspora