X

Regele iordanian îi reproşează Israelului lipsa unei campanii de vaccinare pentru palestinieni

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei i-a reproşat joi Israelului că nu a organizat o campanie de vaccinare împotriva COVID-19 pentru palestinieni asemenea celei destinate israelienilor, estimând că acest mod de a acţiona este contraproductiv pentru statul israelian, informează AFP, potrivit agerpres.  

“Am văzut că israelienii au desfăşurat o campanie foarte reuşită în materie de vaccinare (pentru ei), însă nu pentru palestinieni”, a declarat Abdullah al II-lea, adresându-se prin videoconferinţă în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos.

Citește și : Atena vrea să trimită patrule de poliţie în univesităţile şi campusurile elene! Mii de studenţi protestează împotriva legii

“Dacă vă uitaţi la conectivitatea dintre palestinieni şi israelieni, nu puteţi vaccina o parte a societăţii voastre şi pe cealaltă nu, crezând că sunteţi în siguranţă”, a răspuns el unei întrebări a lui Klaus Schwab, preşedintele forumului. “Aceasta este principala lecţie pe care ne-a dat-o COVID-19. Pandemiei nu-i pasă de frontiere, de bogaţi sau de săraci, sau de orice altceva”, a subliniat el.

Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei (OLP) a îndemnat pe 11 ianuarie comunitatea internaţională să-i ceară Israelului, în calitate de putere de ocupaţie, să-şi respecte angajamentele cu privire la dreptul internaţional şi să pună vaccinuri la dispoziţia palestinienilor.

Pe 5 ianuarie, Amnesty International a îndemnat la rândul său Israelul să furnizeze vaccinuri palestinienilor din Cisiordania şi din Fâşia Gaza, conform dreptului internaţional.

Citește și : De ce cred unii oameni de ştiinţă că mutaţia britanică a coronaviruslui ar putea fi mai periculoasă?

“Trebuie să ne uităm la aspectele practice şi la provocările care ne aşteaptă, pentru a putea comunica unii cu alţii şi a realiza că nu suntem singuri pe lume, (nu suntem) un mic sat, şi că trebuie să discutăm în mod demn despre cum ar trebui să fie lumea după COVID-19”, a subliniat regele iordanian.

Tags: covid-19DavosisraelpalestinieniRegele Abdullah al II-lea
Categorii: Sinteze