‘Regele ouălor’ din Rusia a supraviețuit unei tentative de asasinat

Publicat:

‘Regele ouălor’ din Rusia a supraviețuit unei tentative de asasinat

Un magnat rus al ouălor a supraviețuit unei tentative de asasinat, la două zile după ce autoritățile au început să îl investigheze pentru presupusa manipulare a prețurilor.

Atacul asupra lui Ghennadi Șiriaev a alimentat isteria tot mai mare din Rusia față de creșterea prețului ouălor, care au devenit atât de scumpe încât acum sunt oferite drept cadouri de Crăciun, și a forțat Kremlinul să promită că va reduce prețurile, notează The Telegraph, potrivit stiripesurse.ro.


Citeşte şi: Află cine este cel mai bogat om din lume. Vezi ce avere are

Șiriaev își conducea BMW-ul 4×4 în apropierea fabricii sale de ouă pe 27 decembrie în regiunea Voronej din centrul Rusiei, când a fost atacat de un bărbat înarmat care a tras două focuri de armă. Ambele focuri de armă nu l-au nimerit pe Șiriaev.

Poliția nu a precizat încă motivul atacului, deși canalul de știri Mash Telegram a notat că acesta a fost atacat de “localnici nemulțumiți de creșterea prețurilor” la produsele sale.

Șiriaev deține ferma avicolă Tretiakovskaia. Cu două zile înainte de tentativa de asasinat, autoritățile au deschis un dosar împotriva sa și a altor doi producători de ouă pentru creșterea prețului la ouă.

În Rusia, prețul ouălor a crescut cu peste 50% în ultimele trei luni, ceea ce i-a înfuriat pe rușii obișnuiți care le consideră un produs alimentar de bază.

Kremlinul este neliniștit

Creșterile de prețuri au neliniștit și Kremlinul, cu mai puțin de trei luni înainte de alegerile prezidențiale pe care Vladimir Putin vrea să le folosească pentru a-și arăta public sprijinul pentru războiul său din Ucraina.

Kremlinul a fost nevoit să emită declarații prin care a negat penuria de ouă și a pus în aplicare planurile sale de urgență de a cumpăra tone de ouă din străinătate și de a renunța la taxele de import pentru a suprima prețurile. De asemenea, a ordonat serviciilor sale de securitate FSB să aresteze orice persoană suspectată de acapararea ouălor.

Citeşte şi: România intră în ‘Schengen Air’ din martie 2024

Analiștii au declarat că prețurile ridicate la energie și sancțiunile occidentale au făcut ca creșterea găinilor și producția de ouă să fie scumpe în Rusia.

Zeci de videoclipuri cu oameni care stau la coadă în zori pentru a cumpăra ouă ieftine din dube au fost încărcate pe rețelele de socializare, iar în regiunea Vologda, un deputat în parlamentul regional din partea partidului de guvernământ Rusia Unită s-a fotografiat în timp ce dădea cutii de ouă angajaților săi drept cadouri pentru festivitățile tradiționale ortodoxe de Anul Nou.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina îşi retrage trupele dintr-un cartier al oraşului strategic Ceasov Iar

Ucraina îşi retrage trupele dintr-un cartier al oraşului strategic Ceasov Iar Armata ucraineană a confirmat joi că şi-a retras trupele dintr-un cartier al oraşului strategic...

Hezbollahul atacă cu sute de rachete şi drone explozive nordul Israelului; armata israeliană ripostează

Hezbollahul atacă cu sute de rachete şi drone explozive nordul Israelului; armata israeliană ripostează Armata israeliană a anunţat joi alerte pentru atacuri cu rachete şi...

Poliția de Frontieră a primit 38 de automobile și cinci bărci cu motor

Poliția de Frontieră a primit 38 de automobile și cinci bărci cu motor Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) a primit astăzi 38 de...

Un copil a murit STRIVIT sub roţile unei maşini

Un copil a murit STRIVIT sub roţile unei maşini Tragicul eveniment rutier s-a petrecut într-o localitate din raionul Ștefan Vodă. Preliminar s-a stabilit că mașina de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.