X

Regele Salman al Arabiei Saudite l-a primit la Ryad pe cardinalul francez Jean-Louis Tauran

Regele Salman al Arabiei Saudite l-a primit miercuri la Ryad pe cardinalul francez Jean-Louis Tauran, în cursul primei vizite pe care o întreprinde în regat un reprezentant de asemenea rang al Vaticanului, potrivit agenţiei saudite de presă Spa, citată de Reuters, conform agerpres.

Jean-Louis Tauran este şeful Consiliului Pontifical pentru Dialogul Interreligios. Primirea monseniorului Tauran la regele Salman este prima întâlnire dintre actualul monarh saudit şi un înalt oficial catolic.

Citește și : Turcia : Alegerile anticipate legislative şi prezidenţiale vor avea loc la data de 24 iunie (Erdogan)

Ea survine după o serie de întrevederi dintre înalţi oficiali saudiţi şi reprezentanţi ai altor Biserici creştine în ultimele luni, dând speranţe pentru o mai mare deschidere a regatului, unde se află cele mai sfinte locuri ale islamului, dar care interzice practicarea altor religii.

Patriarhul creştin maronit al Libanului a vizitat Arabia Saudită în noiembrie 2017. Patriarhul Beshara al-Rai este şeful Bisericii Maronite, care este prezentă în Liban, Siria şi Cipru.

În cursul unei întâlniri cu şeful Bisericii Anglicane la Londra în luna martie, prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman a promis promovarea dialogului interreligios în cadrul reformelor sale interne.

Citește și : Siria : O echipă de securitate a ONU, vizată de tiruri în timp ce se afla în recunoaştere la Douma (oficial)

Regele Abdullah, predecesorul şi frate al lui Salman, s-a întâlnit cu Papa Benedict la Vatican în 2007.

Tags: Arabia sauditaJean-Louis TauranRegele SalmanRyadvatican
Categorii: Sinteze