Regenerabilele au furnizat 46,9% din energia folosită în Germania, în 2022

Publicat:

Energia regenerabilă a reprezentat 46,9% din consumul total de energie în Germania în 2022, în creştere cu 4,9 puncte procentuale faţă de anul precedent, datorită condiţiilor meteo favorabile, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Atât intensitatea sporită a soarelui, cât şi viteza vântului au sprijinit creşterea ponderii energiei regenerabile. Datele preliminare sunt calculate conform cerinţelor UE, se arată într-un comunicat al grupului industrial BDEW şi al Centrului de cercetări în domeniul energiei solare şi a hidrogenului (ZSW).


Citeşte şi: Miniştrii energiei din UE încearcă să ajungă la un acord asupra plafonării preţului gazului – Black News

În 2021, ponderea regenerabilelor în consumul de energie din Germania a fost de 42%.

Anul acesta, consumul total de energie în Germania a scăzut cu 3,1%, la 546,5 miliarde kWh. Şi producţia internă de electricitate a scăzut cu 1,9%, la 574 miliarde kWh.

Energia regenerabilă (solară, eoliană, hidro, biomasă şi energia geotermală) a contribuit cu 256,2 miliarde kWh sau 44,6% la totalul producţiei.

În funcţie de volum, producţia de energie regenerabilă a crescut anul acesta cu 8,1% faţă de 2021 şi de la o pondere de 40,5% din total.

Categoria energiei regenerabile include, printre altele, energia eoliană terestră (99 miliarde kWh, în creştere cu 9,3%), fotovoltaică (62,3 miliarde kWh, plus 21,2%), biomasă (46,8 miliarde kWh, +2,9%) şi energia eoliană offshore (25 miliarde kWh, în creştere cu 2,6%).

Citeşte şi: Accident HORROR! 19 oameni au murit într-un tunel din Afganistan – VIDEO – Black News

Producţia energiei convenţionale a provenit din combustibil nuclear, cărbune şi gaze naturale.

Obiectivul Germaniei este ca producţia de energie din surse regenerabile să ajungă la 80% din totalul producţiei de electricitate până în 2030. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Guvernul Recean promite ‘să aducă’ Europa în toată ţara

Guvernul Recean promite 'să aducă' Europa în toată ţara Aflat într-o vizită de lucru în raionul Ceadîr-Lunga, prim-ministrul Dorin Recean a vizitat două proiecte implementate...

În memoria victimelor deportărilor staliniste. Expoziție inedită la Parlament

În memoria victimelor deportărilor staliniste. Expoziție inedită la Parlament Parlamentul găzduiește, în aceste zile, o expoziție tematică dedicată celor 75 de ani de la...

Au mai prins unul. Încă un escroc cu „ruda implicată în accident” – pe mâna poliției

Au mai prins unul. Încă un escroc cu „ruda implicată în accident” – pe mâna poliției Un tânăr de 18 ani din Ungheni a fost...

Măsuri anti-Șor: Flyone impune reguli noi pentru pasagerii curselor Erevan-Chișinău

Măsuri anti-Șor: Flyone impune reguli noi pentru pasagerii curselor Erevan-Chișinău Compania aeriană Flyone a stabilit noi reguli pentru pasagerii cursei Erevan-Chișinău, inclusiv verificare suplimentară, control de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.