Regimul de la Phenian critică vehement noua rezoluţie a ONU asupra drepturilor omului

Publicat:

Coreea de Nord şi-a exprimat marţi indignarea în legătură cu cea mai recentă rezoluţie a ONU care o condamnă pentru încălcarea drepturilor omului, calificând textul rezoluţiei drept “gravă provocare” susceptibilă să submineze eforturile de pace din peninsula coreeană, informează AFP, scrie agerpres.

Săptămâna trecută, Adunarea Generală a ONU a denunţat “încălcările sistematice, generalizate şi flagrante ale drepturilor omului (care au loc) de o lungă perioadă” în Coreea de Nord.


Citește și : Bilanțul atacului lansat împotriva unui complex de clădiri guvernamentale din Kabul a ajuns la 43 de morți

Coreea de Nord, o ţară izolată dominată de trei generaţii de dinastia Kim, este acuzată de abuzuri sistematice, inclusiv de tortură, violuri şi execuţii extrajudiciare. ONU adoptă acest tip de rezoluţii de 14 ani, în timp ce Coreea de Nord dezminte categoric abuzurile în domeniul drepturilor omului, acuzând ONU că vrea să defăimeze regimul de la Phenian.

Publicaţia nord-coreeană Rodong a calificat noul text drept “provocare politică gravă şi tentativă vicioasă menită să umbrească reputaţia internaţională” a Coreei de Nord. “Intenţia malefică a SUA, atunci când se exprimă asupra ‘problemei’ inexistente a ‘drepturilor omului’ este de a extinde anvergura sancţiunilor şi a presiunilor şi de a le întări”, adaugă publicaţia.

Rodong critică de asemenea Coreea de Sud, pe care o califică drept “nesăbuită” pentru faptul că susţine textul rezoluţiei, ce “va afecta atmosfera de îmbunătăţire a relaţiilor Nord/Sud”.

SUA doreau o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU asupra drepturilor omului în Coreea de Nord, însă a renunţat la aceasta la începutul lui decembrie, nefiind sigure de susţinerea partenerilor lor.

Citește și : Costa Rica: Elena Udrea şi Alina Bica au fost eliberate din arest preventiv

Peninsula coreeană a cunoscut o detensionare spectaculoasă anul acesta, prin trei summituri intercoreene şi întrevederea din iunie, din Singapore, dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un. Trump şi Kim s-au angajat atunci asupra unei “denuclearizări complete a peninsulei coreene”, formulă vagă care lasă loc pentru tot felul de interpretări.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși Înregistrarea candidaturilor pentru alegerile prezidențiale din România s-a încheiat....

Aproape toate școlile din Gaza au fost avariate (ONU)

Aproape toate școlile din Gaza au fost avariate (ONU) Aproape toate școlile din Gaza au fost lovite sau avariate, anunță reprezentanții ONU. 87% din clădirile școlilor...

Metode inovative de studiu în limba română la liceul „Mihai Eminescu” din Comrat

Metode inovative de studiu în limba română la liceul „Mihai Eminescu” din Comrat În Liceul Teoretic "Mihai Eminescu", cu predarea în limba română, din municipiul...

Un disident rus, ucis la Harkov în timp ce lupta de partea armatei ucrainene

Un disident rus, ucis la Harkov în timp ce lupta de partea armatei ucrainene Activistul rus de opoziţie Ildar Dadin a fost ucis în timp...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.