Regina Camilla va purta două ţinute simbolice la încoronarea lui Charles al III-lea

Publicat:

Regina Camilla va purta o ţinută foarte simbolică la încoronarea lui Charles al III-lea pe 6 mai: o rochie îmbrăcată de regina Elizabeth a II-a în timpul propriei încoronări în 1953, scrie news.ro.

Conform tradiţiei, ca şi soţul ei, regele Charles al III-lea, ea va avea două ţinute pentru ceremonie: „Robe of State”, purtată la sosirea la Westminter Abbey, şi „Robe of Estate”, pentru plecare.


Citește și : Putin a ordonat crearea de muzee dedicate ofensivei din Ucraina

„Robe of State” din catifea purpurie purtată de Camilla a fost concepută în 1953 special pentru încoronarea reginei Elizabeth a II-a. Desigur, s-au făcut ajustări pentru ca regina să o poată purta.

„Robe of Estate” este o creaţie imaginată de Royal School of Needlework, o renumită şcoală de broderie din Londra. Ţinuta a fost apoi concepută de Ede & Ravenscroft, cei mai vechi croitori din capitala britanică.

Pe reţelele de socializare ale familiei regale au fost publicate imagini cu aceste două ţinute, pe care a fost brodată monograma Camillei, precum şi simboluri care amintesc de ataşamentul ei faţă de natură şi care evocă dragostea.

Citește și : Transferurile copiilor ucraineni echivalează cu ‘genocid’

Încoronarea regelui Charles al III-lea va avea loc pe 6 mai. Desfăşurat la Westminster Abbey, acest eveniment regal va avea loc la aproape 70 de ani de la încoronarea reginei Elizabeth a II-a pe 2 iunie 1953.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.