Regina Elisabeta a II-a s-a întâlnit cu premierul canadian Justin Trudeau la Castelul Windsor

Publicat:

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii l-a primit luni pe premierul canadian Justin Trudeau la Castelul Windsor, prima întrevedere oficială a suveranei britanice, în vârstă de 95 de ani, după ce a fost testată pozitiv cu COVID-19, relatează AFP, potrivit agerpres

Premierul canadian, care se află în vizită în Marea Britanie pentru a discuta despre războiul din Ucraina cu premierul Boris Johnson şi cu omologul lor olandez Mark Rutte, a cuprins mâna dreaptă a reginei în mâinile sale şi cei doi au fost fotografiaţi în timp ce discutau zâmbind.


Citește și : Un aeroport secret din estul Europei, folosit de mai multe țări pentru a trimite arme în Ucraina

Regina Elisabeta a II-a, care împlineşte 96 de ani luna viitoare, a fost testată pozitiv cu coronavirus pe 20 februarie.

După ce şi-a anulat angajamentele în urmă cu două săptămâni, regina a participat săptămâna trecută la mai multe audienţe cu diplomaţi prin videoconferinţă de la Castelul Windsor, unde locuieşte de la debutul pandemiei.

De la o noapte petrecută în spital în luna octombrie anul trecut pentru “investigaţii” a căror natură nu a fost niciodată dezvăluită, apariţiile suveranei au devenit mai rare.

Citește și : Primarul oraşului ucrainean Irpin: Evacuarea civililor din oraş este în curs de desfăşurare

Însă palatul regal a anunţat recent o reluare a activităţilor sale publice, inclusiv o ceremonie pe 29 martie la Westminster Abbey în memoria prinţului Philip, soţul reginei care a murit anul trecut.

Pe 6 februarie s-au împlinit 70 de ani de la urcarea pe tron a reginei Elisabeta a II-a şi patru zile de festivităţi sunt planificate în iunie în Regatul Unit pentru a sărbători jubileul de platină al reginei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.