Regina Elisabeta a II-a se întoarce la Londra, pentru sărbătorirea Jubileului de Platină

Publicat:

– Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost fotografiată, marți, pe aeroportul din Aberdeen, când se întoarcea la Londra pentru sărbătorirea Jubileului de Platină, din această săptămână, relatează Sky news, informează mediafax.

Regina și-a început călătoria de întoarcere în capitala Marii Britanii, Londra, înainte de sărbătorirea Jubileului de Platină din această săptămână.


Citește și : Turcia nu cedează: Finlanda şi Suedia trebuie să facă paşi concreţi pentru a fi lăsate să adere la NATO

Monarhul, în vârstă de 96 de ani, a fost fotografiat la sosirea pe aeroportul din Aberdeen.

Regina a stat la Balmoral, proprietatea sa scoțiană, pentru câteva zile, înainte de începerea festivităților ce vor marca 70 de ani de domnie.

Trooping The Colour este primul eveniment ce va avea loc în cadrul Jubileului ce se va desfășura timp de 4 zile. Mii de oameni sunt așteptați în centrul Londrei pentru parada de ziua de naștere a reginei.

Ulterior, Regina va apărea la balconul palatului pentru un zbor tradițional al RAF.

Joi seară, 2.000 de orașe, sate și localități vor aprinde balize împreună, iar una dintre ele va fi aprinsă la Palatul Buckingham la ora 21.45.

Vineri va avea loc o slujbă de mulțumire pentru regină și pentru domnia sa la Catedrala St Paul.

Nu va exista călătoria ceremonială pentru a ajunge la slujbă, Majestatea Sa alegând să nu urce treptele abrupte și să folosească o intrare alternativă.

O recepție va avea loc la Guildhall.

Dragostea Reginei pentru cai este binecunoscută, iar sâmbătă va merge la Derby Day, la hipodromul Epsom Downs din Surrey. Derby-ul este singura dintre cele cinci curse de plat pe care regina nu a câștigat-o cu unul dintre caii ei. Ea va fi întâmpinată de o gardă de onoare formată din până la 40 de jochei ai săi, foști și actuali.

Mai târziu în aceeași zi, 22.000 de persoane vor participa la petrecerea Platinum Party, de la Palatul Buckingham.

Citește și : Prima navă cargo a plecat din portul Mariupol cu destinaţia Rusia

De la ora 20.00 ca avea loc și un concert ce va fi marcat de revenirea trupei rock Queen, al cărei cântăreț, Brian May, a cântat pe acoperișul Palatului Buckingham cu ocazia precedentei petreceri de la Palat, în 2002.

Sir Elton John va fi prezent într-un spectacol înregistrat înainte de eveniment, iar printre vedetele care vor cânta live se numără Alicia Keys, Nile Rodgers și Andrea Bocelli.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.