Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii transmite gânduri bune și rugăciuni tuturor australienilor

Publicat:

Regina Elisabeth a II-a a Marii Britanii și-a exprimat tristețea privind incendiile de vegetaţie devastatoare cu care se confruntă Australia și a trimis gânduri bune și rugăciuni către toți australienii, inclusiv celor din cadrul serviciilor de urgență, potrivit Reuters, potrivit mediafax.

Liderul simbolic al statului australian a trimis un mesaj de condoleanțe, în timp ce incendiile au continuat să se înteîească sâmbătă de-a lungul coastei de est, distrugând case, forțând mii de oameni să evacueze zona și să curme viaţa unui număr necunoscut de persoane.


Citește și : Iran, gata de RĂZBOI : a arborat steagul roşu deasupra unei moschei

“Am fost profund întristată să aflu de continuarea incendiilor și de impactul lor devastator în multe părți din Australia”, a transmis monarhul, în vârstă de 93 de ani, într-o declarație.

„Mulțumirile mele se adresează serviciilor de urgență și celor care își pun viața în pericol pentru a ajuta comunitățile aflate în nevoie. Prințul Filip și cu mine trimitem gândurile bune și rugăciunile noastre către toți australienii în acest moment dificil”, este mesajul monarhului britanic.

Mesajul de condoleanțe a fost trimis guvernatorului general al Australiei – reprezentantul reginei în țară – și guvernatorilor din statele New South Wales, Queensland și Victoria. Acesta a fost trimis și „tuturor australienilor”.

Biroul australian de meteorologie (BOM) a informat sâmbătă că condițiile se deteriorează rapid, deoarece o schimbare a condițiilor vântului a contopit mai multe fronturi mari de foc.

Guvernul federal a anunțat o convocare fără precedent a rezerviștilor din armateă pentru a sprijini pompierii și a dislocat resurse suplimentare, inclusiv o a treia navă echipată pentru dezastre și ajutor umanitar.

Citește și : Canada îi avertizează pe cetăţenii săi împotriva ‘riscurilor de atacuri’ în Orientul Mijlociu

Trei incendii de vegetaţie s-au unit şi au format unul uriaş pe o suprafaţă de dimensiunea cartierului Manhattan din New York în statul australian Victoria, iar pompierii se confruntă cu ceea ce pare a fi cea mai catastrofală zi din acest sezon al dezastrelor de acest tip.

Incendiile au ajuns să se unească în regiunea Omeo din statul Victoria, afectând o suprafaţă de aproximativ 6.000 de hectare, potrivit Departamentului pentru mediu din Gippsland.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.