X

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii transmite gânduri bune și rugăciuni tuturor australienilor

Regina Elisabeth a II-a a Marii Britanii și-a exprimat tristețea privind incendiile de vegetaţie devastatoare cu care se confruntă Australia și a trimis gânduri bune și rugăciuni către toți australienii, inclusiv celor din cadrul serviciilor de urgență, potrivit Reuters, potrivit mediafax.

Liderul simbolic al statului australian a trimis un mesaj de condoleanțe, în timp ce incendiile au continuat să se înteîească sâmbătă de-a lungul coastei de est, distrugând case, forțând mii de oameni să evacueze zona și să curme viaţa unui număr necunoscut de persoane.

Citește și : Iran, gata de RĂZBOI : a arborat steagul roşu deasupra unei moschei

“Am fost profund întristată să aflu de continuarea incendiilor și de impactul lor devastator în multe părți din Australia”, a transmis monarhul, în vârstă de 93 de ani, într-o declarație.

„Mulțumirile mele se adresează serviciilor de urgență și celor care își pun viața în pericol pentru a ajuta comunitățile aflate în nevoie. Prințul Filip și cu mine trimitem gândurile bune și rugăciunile noastre către toți australienii în acest moment dificil”, este mesajul monarhului britanic.

Mesajul de condoleanțe a fost trimis guvernatorului general al Australiei – reprezentantul reginei în țară – și guvernatorilor din statele New South Wales, Queensland și Victoria. Acesta a fost trimis și „tuturor australienilor”.

Biroul australian de meteorologie (BOM) a informat sâmbătă că condițiile se deteriorează rapid, deoarece o schimbare a condițiilor vântului a contopit mai multe fronturi mari de foc.

Guvernul federal a anunțat o convocare fără precedent a rezerviștilor din armateă pentru a sprijini pompierii și a dislocat resurse suplimentare, inclusiv o a treia navă echipată pentru dezastre și ajutor umanitar.

Citește și : Canada îi avertizează pe cetăţenii săi împotriva ‘riscurilor de atacuri’ în Orientul Mijlociu

Trei incendii de vegetaţie s-au unit şi au format unul uriaş pe o suprafaţă de dimensiunea cartierului Manhattan din New York în statul australian Victoria, iar pompierii se confruntă cu ceea ce pare a fi cea mai catastrofală zi din acest sezon al dezastrelor de acest tip.

Incendiile au ajuns să se unească în regiunea Omeo din statul Victoria, afectând o suprafaţă de aproximativ 6.000 de hectare, potrivit Departamentului pentru mediu din Gippsland.

Tags: australiaNew South WalesPrințul FilipQueenslandregina elizabethVictoria
Categorii: Diaspora