X

Regina Marii Britanii inaugurează noua legislatură după victoria conservatorilor lui Boris Johnson – VIDEO

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a deschis o nouă sesiune a Parlamentului britanic constituit în urma victoriei prim-ministrului conservator Boris Johnson în alegerile anticipate de săptămâna trecută.

Prioritatea guvernului este de a realiza Brexitul şi “de a profita la maximum” de oportunităţile oferite de ieşirea din Uniunea Europeană, spune monarhul, în vârstă de 93 de ani, în al său ”Queen’s Speech” (Discursul Reginei), relatează dpa, potrivit agerpres.

Citește și: Pus sub acuzare de Camera Reprezentanţilor, Trump va fi judecat în Senatul controlat de republicani

Executivul doreşte să negocieze acorduri comerciale liberale cu economiile fruntaşe ale lumii şi să răspundă priorităţilor cetăţenilor, între care alocarea de fonduri suplimentare pentru serviciul naţional de sănătate. De asemenea, asigură resurse suplimentare pentru şcoli, infrastructură mai bună şi condamnări mai grele pentru infracţiuni de terorism, potrivit unei declaraţii a Downing Street 10.

Citește și: Stare de urgenţă în Australia din cauza incendiilor de vegetație

După discursul Reginei prin care este lansată noua legislatură, membrii Camerei Comunelor vor începe dezbaterile pe marginea măsurilor anunţate şi un vot ar urma să aibă loc în ianuarie, conform AFP.

Tags: Boris JohnsonCamera ComunelorDowning Street 10Queen's SpeechRegina Elisabeta a II-a auniunea europeana
Categorii: Diaspora