Regiunea Catalonia solicită UE să accelereze procedura autorizare a noilor vaccinuri anti-COVID-19

Publicat:

Şeful în exerciţiu al executivului regional catalan, Pere Aragones, le-a solicitat vineri autorităţilor europene să accelereze procesul de autorizare a noilor vaccinuri anti-COVID-19, precum Sputnik V produs de Rusia, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Spania, alături de majoritatea statelor Uniunii Europene, a suferit de pe urma întârzierilor în obţinerea celor trei vaccinuri anti-COVID-19 aprobate deja de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) – cele produse de grupurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca.


Citește și : Polonia cere din nou Germaniei despăgubiri de război

Deşi rata de infectare în Spania a scăzut după vârful înregistrat în ianuarie, 40% din numărul total de paturi din secţiile de terapie intensivă încă sunt ocupate de pacienţi COVID-19. În regiunea Catalonia, această proporţie se apropie de 45%.

Într-un interviu telefonic, Pere Aragones a spus că acest lucru este nesustenabil pe termen mediu. ”Le cerem autorităţilor europene să accelereze procesele de evaluarea a vaccinurilor, de exemplu Sputnik, care ar putea avea un impact pozitiv major”, a declarat el.

Citește și : Ungaria, prima țară din UE care începe vaccinarea cu Sputnik V

Catalonia a înregistrat aproape 10.000 dintre cele peste 64.000 de decese cauzate de COVID-19 în întreaga Spanie.

Până acum regiunea a administrat 357.000 de doze de vaccin (Pfizer, Moderna şi AstraZeneca), dar Aragones a subliniat că în Catalonia pot fi vaccinate 150.000 de persoane în fiecare zi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.