X

VIDEO Regiunea separatistă de la Tiraspol – șantajează Chișinăul cu proteste

Regiunea separatistă de la Tiraspol – șantajează Chișinăul cu proteste

În regiunea separatistă de la Tiraspol, este anunțat un nou protest împotriva taxei vamale, stabilite de autoritățile de la Chișinău, agenților economici din stânga Nistrului. Anunțul care îndeamnă oamenii să iasă la protest este viral pe mai multe canale de telegram din stânga Nistrului.

Citește și  Vadim Krasnoselski, acuză Chișinăul: Atacuri împotriva Tiraspolului

Noul Cod vamal al Republicii Moldova, intrat în vigoare la 1 ianuarie, obligă agenții economici din regiunea transnistreană să plătească taxe vamale la bugetul de stat. Până acum, deși companiile din stânga Nistrului erau înregistrate la Chişinău, plăteau taxe vamale la bugetul transnistrean. Schimbarea a provocat nemulțumirea așa-ziselor autorități de la Tiraspol, care acuză Chişinăul că împovărează fiscal companiile transnistrene.

Vicepremierul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, a dat asigurări pe 10 ianuarie că, în pofida presiunilor Tiraspolului, Chișinăul nu va renunța la modificările din Codul vamal.

Amintim că, un protest similar a fost organizat pe 11 ianuarie, la punctul Bender-Varnița. Manifestanții au spus atunci că modificările la Codul vamal vor duce la creșterea bruscă a prețurilor și le-au cerut autorităților de la Chișinău să renunțe la ele.

Tags: Chișinăulcu protesteșantajeazăTiraspolul
Categorii: PoliticăȘtirile zilei