Regizorul american Quentin Tarantino doreşte să colaboreze la următorul film cu actorii Tom Cruise, Brad Pitt şi Leonardo DiCaprio

Publicat:

Regizorul american Quentin Tarantino, considerat o veritabilă enciclopedie vie a cinematografiei, doreşte să colaboreze la următorul film pe care îl va regiza, al cărui titlu provizoriu este “#9”, cu actorii Tom Cruise, Brad Pitt şi Leonardo DiCaprio, informează agerpres .

Regizorul american analizează cu minuţiozitate, de mai multe luni, modul în care urmează să regizeze următorul său lungmetraj. Evocarea crimelor comandate de Charles Manson va fi doar un pretext, întrucât noul film va vorbi înainte de toate despre America de la sfârşitul anilor 1960.


Ca o ironie a hazardului, moartea criminalului în serie Charles Manson, decedat duminică, a coincis cu cele mai recente dezvăluiri despre următorul film al regizorului Quentin Tarantino. Intitulat provizoriu “#9”, acesta va prezenta doar în treacăt, potrivit mai multor dezvăluiri făcute în presa americană, masacrul din 9 august 1969, comandat de Charles Manson şi executat de fidelii săi, în urma căruia a fost asasinată soţia de atunci a cineastului Roman Polanski, actriţa Sharon Tate, care era însărcinată în opt luni şi jumătate.

Citește și : Rusia a trimis o navă militară spre Argentina pentru operaţiunile de căutare şi salvare a submarinului San Juan

Pe 13 noiembrie, Quentin Tarantino a dorit să corecteze informaţiile eronate apărute în presă şi a dezvăluit pentru revista Indie Wire că filmul “nu va fi doar despre Charles Manson, ci despre anul 1969 în general”. Aceeaşi precizare a fost explicată şi de un jurnalist de la Deadline în felul următor: “Dacă ‘#9’ este un film despre Charles Manson, atunci ‘Inglorious Basterds’ a fost un film despre Adolf Hitler”. Jurnaliştii francezi reamintesc cititorilor faptul că în filmul “Inglorious Basterds” dictatorul nazist a apărut doar în una sau două scene.

Totuşi, Charles Manson, devenit între timp un mit al culturii pop, are mari şanse să fie prezent în film, iar Tarantino doreşte ca rolul actriţei Sharon Tate să fie încredinţat actriţei australiene Margot Robbie. Potrivit informaţiilor publicate de revista Vanity Fair, acţiunea din filmul “#9” se va desfăşura în vara anului 1969, la Los Angeles, şi va prezenta aventurile unui actor de televiziune care, după ce a avut mare succes în această industrie, încearcă să se impună şi în cinematografie. Un prieten al lui, care este în acelaşi timp dublura sa, caută acelaşi lucru. Moartea îngrozitoare a actriţei Sharon Tate şi a prietenilor ei ar fi fundalul pe care se desfăşoară intriga.

Sony a cumpărat drepturile de distribuţie

După şocul provocat de scandalul Weinstein, în timpul căruia regizorul în vârstă de 54 de ani a recunoscut că “ştia” despre comportamentul celebrului producător de film, Quentin Tarantino a decis să se separe de distribuitorul său dintotdeauna, The Weinstein Company (înainte de aceasta, Tarantino şi-a distribuit filmele prin Miramax, companie condusă tot de fraţii Weinstein, până în 2005). De atunci, cineastul a fost contactat de toţi distribuitorii majori, întrucât Tarantino este unul dintre cei mai influenţi regizori ai epocii sale, iar cele mai multe dintre filmele lui, cu excepţia notabilă a celui mai recent, “The Hateful Eight”, au avut mare succes în box office-ul mondial.

În cele din urmă Sony Pictures a câştigat licitaţia de oferte şi urmează să producă şi să distribuie filmul. Acelaşi studio va deţine şi drepturile de distribuţie pe plan internaţional – o piaţă pe care filmele lui Tarantino se descurcă foarte bine.

Regizorul a avut însă şi câteva cerinţe: să i se garanteze un buget de producţie de 100 de milioane de dolari, un procent din încasările pe care le va obţine filmul, dar şi faimosul “final cut” (“copia finală”), pe care Weinstein dorea să o păstreze. Deocamdată nu se ştie dacă Sony a acceptat aceste condiţii, dar, ţinând cont de faptul că aproape toate studiourile hollywoodiene doresc să producă noul film al lui Tarantino, ar fi ciudat să refuze cerinţele formulate de regizor.

O distribuţie impresionantă

În afară de posibila prezenţă pe afiş a lui Margot Robbie, care ar putea interpreta personajul Sharon Tate, regizorul american are şi alte câteva nume importante în minte, printre aceştia numărându-se Tom Cruise, Brad Pitt şi Leonardo DiCaprio pentru roluri principale. Nu se ştie deocamdată dacă toţi trei vor fi prezenţi în film sau doar doi dintre ei, însă distribuţia filmelor lui Tarantino este aproape de fiecare dată impresionantă. Jennifer Lawrence, de asemenea, ar fi interesată să colaboreze cu celebrul regizor.

David Heyman, producătorul filmelor din seria “Harry Potter”, va colabora de asemenea la acest proiect cinematografic, ale cărui filmări vor debuta la începutul anului viitor. Filmul ar urma să fie lansat pe marile ecrane în 2019.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Recensământ 2024: Câte locuințe şi persoane au fost recenzate până acum

Recensământ 2024: Câte locuințe şi persoane au fost recenzate până acum Au rămas câteva zile până se va încheia Recensământul populației și locuințelor în...

Semnal de alarmă: doar în luna iunie, sute de persoane au fost victime ale accidentelor rutiere

Semnal de alarmă: doar în luna iunie, sute de persoane au fost victime ale accidentelor rutiere Tot mai multe victime pe traseele din țară. Medicii...

Peste 75 la sută dintre grădinițele din R.Moldova și-au suspendat activitatea pe perioada verii

Peste 75 la sută dintre grădinițele din R.Moldova și-au suspendat activitatea pe perioada verii Peste 75 la sută dintre grădinițele din Republica Moldova și-au suspendat...

Mazanca nu-și recunoaște vina: „Nu-i adevărat…”

Mazanca nu-și recunoaște vina: „Nu-i adevărat...” Șeful Biroului Vamal Nord, Nicolae Mazanca, reținut astăzi pentru fapte de corupție, alături de alți șase vameși, nu-și recunoaște...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.