X

Regizorul Martin Scorsese, premiat cu un Urs de Aur onorific pentru întreaga carieră la Berlinală

Regizorul Martin Scorsese, premiat cu un Urs de Aur onorific pentru întreaga carieră la Berlinală

Regizorul Martin Scorsese, premiat cu un Urs de Aur onorific pentru întreaga carieră în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin (15-25 februarie), cu câteva săptămâni înaintea decernării Oscarurilor, competiţie în cadrul căreia cel mai recent film al cineastului american, ”Killers of the Flower Moon”, a primit 10 nominalizări, îşi planifică deja următorul proiect, informează Reuters.

Citește și Ambasadorul SUA la Chișinău: Nu avem indicii că Rusia ar amenința militar R. Moldova

Cineastul, care în tinereţe şi-a dorit să devină preot înainte de a deveni cel mai cunoscut realizator de filme cu gangsteri, a afirmat că, după ce s-a întâlnit de câteva ori cu papa Francisc, s-a gândit îndelung la posibilitatea de a face un film despre Isus, deşi conturul proiectului nu îi era încă foarte clar.

”(Papa) a făcut apel la un moment dat în cadrul uneia dintre întâlniri la modalităţi mai proaspete de abordare a esenţei creştinătăţii”, a declarat cineastul de 81 de ani în cadrul unei conferinţe de presă. ”Vreau să fac ceva unic şi diferit, care să dea de gândit”, a adăugat el.

Un astfel de proiect ar fi cel de-al doilea despre fundamentele creştinismului din filmografia cineastului american după pelicula sa din 1988, ”The Last Temptation of Christ”, care a pus accentul pe fragilitatea omenească a lui Isus, a fost interzisă în unele ţări şi i-a adus lui Martin Scorsese ameninţări cu moartea.

Ursul de Aur onorific i-a fost acordat şi pentru a onora efortul lui Martin Scorsese de a conserva filme vechi pentru posteritate, a declarat Rainer Rother, de la German Cinemathek. Proiectul de conservare a fost coordonat de Scosese alături de alţi regizori şi scenarişti – Steven Spielberg, Paul Schrader şi Jay Cocks – începând cu anii 1970.

Tags: premiat cu un Urs de AurRegizorul Martin Scorsese
Cultură și Media