Regizorul Roger Corman, un maestru al filmelor de categorie B, a murit la vârsta de 98 de ani

Publicat:

Regizorul Roger Corman, un maestru al filmelor de categorie B, a murit la vârsta de 98 de ani

Regizorul şi producătorul american Roger Corman, cunoscut pentru filmele sale cu buget redus lansate într-un ritm vertiginos, a murit la vârsta de 98 de ani, a anunţat sâmbătă familia sa, citată de presa din Statele Unite.

Familia lui Roger Corman a anunţat că regizorul a murit joi în locuinţa sa din Santa Monica, un oraş din California, relatează AFP, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

Roger Corman a regizat şi a produs sute de filme aparţinând genului producţiilor cu bugete reduse începând din anii 1950.

“Legendara lui capacitate de a utiliza la maximum valoarea unui dolar i-a permis să conceapă şi să creeze cu rapiditate filme de epocă şi epopei SF cu bugete care nu ar acoperi nici măcar costurile de hrană ale unui studio de filmare modern”, potrivit biografiei sale de pe site-ul premiilor Oscar.

“Datorită ingeniozităţii sale, energiei debordante şi iubirii lui profunde pentru cinema, Roger Corman a realizat mai multe filme decât oricine altcineva”, precizează acelaşi site.

Lui Roger Corman îi este atribuită descoperirea unor mari nume ale cinematografiei actuale, cum ar fi Martin Scorsese, Robert De Niro şi Francis Ford Coppola.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Dintre filmele pe care le-a produs, “The Fast and the Furious” (1954), “Dementia 13” (1963) şi “Big Bad Mama” (1074) figurează printre cele mai cunoscute.

Născut la Detroit, în statul american Michigan, Roger Corman şi-a construit o carieră la Hollywood, lucrând mai întâi ca mesager pentru studioul 20th Century Fox şi, mai târziu, ca scenarist.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O expoziţie Barbie la Londra, cu o păpuşă care a călătorit în spaţiu

O expoziţie Barbie la Londra, cu o păpuşă care a călătorit în spaţiu Design Museum din Londra va organiza începând de vineri o expoziţie Barbie,...

Actorul britanic Ian McKellen nu va reveni curând pe scenă, după ce a căzut în timpul unei reprezentanţii

Actorul britanic Ian McKellen nu va reveni curând pe scenă, după ce a căzut în timpul unei reprezentanţii Actorul britanic Ian McKellen, în vârstă de...

Fanilor lui Taylor Swift li s-a interzis să campeze în apropierea locului de desfăşurare a concertului din Amsterdam

Fanilor lui Taylor Swift li s-a interzis să campeze în apropierea locului de desfăşurare a concertului din Amsterdam Administraţia oraşului Amsterdam i-a avertizat pe fanii...

SAGA festival începe vineri. Program, reguli de acces, bilete, harta evenimentului

SAGA festival începe vineri. Program, reguli de acces, bilete, harta evenimentului SAGA festiva se va desfăşura de vineri până duminică, la Romaero. Harta festivalului, care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.