X

Reglare de conturi într-o închisoare supraaglomerată din Filipine. Şase morţi şi 33 de răniţi!

O confruntare între bande rivale într-o închisoare supraaglomerată din metropola Manila, Capitala Filipinelor, a făcut şase morţi şi 33 de răniţi, au anunţat marţi autorităţile, citate de France Presse, potrivit agerpres.

Aproximativ 1.900 de persoane sunt deţinute în închisoarea Caloocan unde a avut loc incidentul. Închisoarea a fost concepută să primească 200 de deţinuţi, a precizat purtătorul de cuvânt al autorităţilor penitenciare, Xavier Solda.

Citeşte şi: David Sassoli, preşedintele Parlamentului European, a încetat din viaţă – Black News

O anchetă a fost deschisă pentru stabilirea cauzelor altercaţiei letale ce a început cu o dispută între doi deţinuţi, potrivit lui Solda. Tipul de armă folosit nu a fost stabilit.

“Au trecut aproape doi ani de când (nu primim) vizite în unităţile noastre din cauza COVID-19, acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care alţii au luat parte la confruntare”, a explicat Solda pentru AFP.

Securitatea a fost întărită în interiorul închisorii pentru a menţine ordinea.

Violenţa în închisori este răspândită în centrele supraaglomerate din arhipelagul filipinez, unde numărul deţinuţilor este uneori de până la cinci ori mai mare decât capacitatea lor.

Citeşte şi: Ce a făcut creierului tău folosirea unui iPhone timp de 15 ani – Black News

Incidentul intervine după o altercaţie în închisoarea New Bilibid din capitală pe 2 ianuarie, care a făcut trei morţi şi 14 răniţi printre deţinuţi.

Arme albe şi de foc artizanale au fost folosite în această confruntare în cea mai mare închisoare din ţară.

Tags: bande rivalecovid-19detinutifilipineînchisoarea Caloocanînchisoarea New BilibidmanilaXavier Solda
Categorii: Știrile zilei