Reglementări ale Uniunii Europene sunt necesare pentru a preveni standardele duble la alimente (oficial guvernamental ungar)

Publicat:

Reglementări ale Uniunii Europene sunt necesare pentru a elimina standardele duble pentru produsele alimentare vândute în vestul şi estul Europei, a declarat joi un oficial guvernamental ungar pentru postul de radio public, relatează MTI, scrie agerpres.

Robert Zsigo, secretar de stat în Ministerul Agriculturii responsabil cu supervizarea reţelei alimentare, a remarcat faptul că în urma unei verificări efectuate în 2018 de către Comisia Europeană pe 64 de produse, la 20 dintre acestea au fost constatate diferenţe de calitate între cele vândute în estul şi vestul Europei.


Citește și : Cei doi jurnalişti francezi, arestați în Venezuela, au fost eliberaţi

Zsigo a menţionat că şi un comisar european a spus, în urma acelei verificări, că “standardele duble în ceea ce priveşte calitatea alimentelor nu sunt un mit”.

Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene a extins în decembrie 2018 programul de evaluare asupra a 100 de produse din 19 ţări, a spus Robert Zsigo.

“Ministerul Agriculturii sfătuieşte cetăţenii să cumpere produse cultivate şi prelucrate în Ungaria până când UE reglementează producţia într-un mod satisfăcător”, a mai afirmat secretarul de stat ungar.

În martie 2017, Autoritatea Naţională pentru Siguranţa Alimentară (Nebih) a testat 68 de produse similare din Ungaria şi Austria, în cazul a 18 dintre ele fiind constatate diferenţe minore de calitate. Federaţia naţională a procesatorilor de alimente a respins atunci într-o declaraţie faptul că diferenţele constatate indicau discriminarea consumatorilor ungari.

Citește și : Franța vrea să dezamorseze polemicile legate de crearea unei armate europene (AFP)

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.