Regula privind portul obligatoriu al măştii necesită o mai bună justificare (tribunal ceh)

Publicat:

Guvernul ceh nu a reuşit să ofere suficiente dovezi care să susţină necesitatea unei reguli ce impune majorităţii locuitorilor purtarea unei măşti în orice moment în afara caselor lor, a decis vineri o instanţă, citată de DPA, scrie agerpres.

Guvernul ceh are termen până la 21 noiembrie pentru a modifica aspectele relevante ale legislaţiei, în caz contrar ea urmând a fi anulată în totalitate, a declarat un purtător de cuvânt al tribunalului oraşului Praga.


Citește și : OMS: Vaccinul anti-COVID este o REALIZARE de care trebuie să profite întreaga omenire

Purtarea obligatorie a măştii de protecţie în aer liber şi în toate spaţiile interioare a intrat în vigoare pe 21 octombrie.

Judecătorii au subliniat că, în timp ce pericolele reprezentate de coronavirus nu ar trebui minimalizate, guvernul nu a oferit suficiente “considerente concrete, uşor de înţeles şi bazate pe fapte” ale nevoii de înăsprire a regulii.

Hotărârea vine în momentul în care autorităţile cehe au raportat 7.874 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore. Ţara de aproximativ 10,7 milioane de locuitori a înregistrat până acum un total de 5.755 de decese legate de virus.

Republica Cehă se află în prezent printre ţările europene cel mai grav afectate de pandemie, statistica agenţiei de sănătate a Uniunii Europene, ECDC, consemnând 1.331,4 de noi cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile.

Citește și : Poliţiştii francezi au destructurat o reţea de spălare de BANI din DROGURI: Duceau banii cu camioanele!

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.