X

Reguli de siguranță la trafic în perioada de caniculă

Reguli de siguranță la trafic în perioada de caniculă

Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) vine cu recomandări participanţilor la trafic şi solicită respectarea regulilor de siguranţă în perioada cu temperaturi toride, în contextul emiterii de Cod portocaliu de caniculă pentru intervalul 10-16 iulie.

Vezi şi: VIDEO – Biden l-a decorat pe Stoltenberg cu cea mai înaltă distincţie a SUA – Stiripesurse.md

„În aceste condiții de caniculă extremă, vă rugăm să respectați următoarele recomandări pentru siguranța dvs. și a celor din jur pe drumurile naționale: evitați deplasările neesențiale în orele de vârf; verificați starea tehnică a vehiculului; fiți atenți la suprafața drumului; hidratați-vă corespunzător; respectați restricțiile de viteză și indicatoarele rutiere”, indică ASD.

Reguli de siguranță la trafic în perioada de caniculă

Totodată, ASD a lansat un nou număr de telefon pentru Serviciul Operativ.

Astfel, în cazul în care pe drumurile publice naționale apar deteriorări ale îmbrăcăminților rutiere din beton-ciment (ridicarea dalelor) sau alte probleme tehnice cauzate de temperaturile extreme, puteți contacta Serviciul Operativ la numărul: (+373 78337744) Viber şi WhatsApp.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunţat ieri Cod portocaliu de caniculă în mare parte a teritoriului ţării, valabil pentru perioada 10-16 iulie. Potrivit meteorologilor, în următoarele zile, pe întreg teritoriul ţării, cu excepţia a câteva raioane din regiunea de nord, temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între 36-39 grade Celsius. În raioanele Briceni, Soroca, Donduşeni, Drochia, Râşcani, Glodeni şi Ocniţa rămâne Cod galben, iar temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33 – 35 de grade.

Tags: Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD)caniculadrumuritrafic
Social