X

Relația lui Kim cu Trump nu este suficientă pentru a reveni la discuții cu SUA (Phenian)

Coreea de Nord a primit felicitări cu ocazia zilei de naștere a liderului său Kim Jong Un de la președintele SUA, Donald Trump, însă relația lor personală nu este suficientă pentru a reveni la discuții, potrivit unui comunicat publicat sâmbătă de agenția de știri KCNA, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Coreea de Nord nu va discuta propuneri precum cele făcute de Trump la ultimul său summit cu Kim Jong Un, la Hanoi, în februarie 2019, a declarat consilierul Ministerului nord-coreean de Externe, Kim Kye Gwan.

Citește și : Sultanul Omanului a încetat din viață, după o domnie de 50 de ani

Nordul nu va renunța la instalațiile sale nucleare pentru scutirea parţială de sancțiuni și va reveni la discuții doar atunci când Statele Unite vor face concesii, a adăugat el.

„Redeschiderea dialogului dintre RDPK și SUA poate fi posibilă numai în condițiile acordului absolut al acestora din urmă cu privire la problemele ridicate de ei, dar știm bine că SUA nu este nici pregătită și nici nu poate face acest lucru”, a afirmat el.

Chiar dacă lui Kim ar putea să-i placă personal de Trump, el nu și-ar conduce țara pe baza sentimentelor, a declarat Gwan.

„Deși președintele Kim Jong Un are sentimente personale cu privire la președintele Trump, acestea sunt, în adevăratul sens al cuvântului “personale”, a comentat acesta.

Citește și : Iranul RECUNOAȘTE că a doborât ‘dintr-o eroare’ avionul ucrainean

„Am fost înșelați de Statele Unite, fiind prinși în dialogul cu ei de mai bine de un an și jumătate, iar acesta a fost timpul pierdut pentru noi”, a adăugat acesta.

Comentariile au venit pe fondul discuțiilor blocate de denuclearizare în urma unei serii de acţiuni diplomatice între Statele Unite și Coreea de Nord în 2018 și începutul lui 2019.

Tags: Coreea de NordHanoiKimKim Kye GwanRDPKSUATrump
Categorii: Știrile zilei