X

Relația “touchy-feely” dintre Trump și Macron face deliciul umoriştilor de la ‘late-night talk show’-urile americane

Îmbrăţişările, ciudatele şi nesfârşitele strângeri de mână, semnele de afecţiune: ziua lui Emmanuel Macron şi Donald Trump la Casa Albă a făcut deliciul umoriştilor de la ‘late-night talk show’-urile americane, relatează miercuri AFP, conform agerpres.

Dacă înţelegerea şi comunicarea dintre preşedinţii francez şi american au făcut deja să curgă multă cerneală, interacţiunile fizice sunt cele care au marcat spiritele săptămâna aceasta, a lor ‘touchy-feely relationship’, potrivit expresiei cizelate de Ashley Parker, jurnalistă la Washington Post.

Citește și : Siria : Experții OIAC s-au deplasat într-un al doilea loc din oraşul sirian Douma, ţinta unui presupus atac chimic

Daily Show, pe Comedy Central, animat de sud-africanul Trevor Noah, a rezumat această ‘vizită de stat’ printr-un mic scurt-metraj alb-negru intitulat ‘Afacerea mâinilor’, pe un fond de muzică romantică, punând cap la cap toate contactele între cei doi bărbaţi.

Principala sursă de inspiraţie? Evocarea numeroaselor aventuri extraconjugale atribuite celui de-al 45-lea preşedinte al SUA.

‘L-aţi văzut atingând pe cineva în acest fel? El i-a făcut versiunea Stormy Daniels’, a spus Jimmy Kimmel la ABC, cu referire la actriţa porno care a afirmat că a avut o relaţie sexuală cu magnatul în domeniul imobiliarelor şi a fost plătită de Michael Cohen, avocatul personal al lui Trump, cu puţin timp înainte de alegeri, ca să tacă.

‘Atunci când preşedintele Emmanuel Macron l-a salutat pe preşedintele Trump, el l-a pupat pe ambii obraji. Din reflex, Michael Cohen a scos imediat şi i-a oferit 130.000 de dolari lui Macron’, a adăugat, în aceeaşi linie glumeaţă, Conan O’Brien la TBS.

Ciudatul episod în timpul căruia, în Biroul Oval şi în faţa camerelor de filmat din întreaga lume, preşedintele american s-a apucat să scuture firele de mătreaţă de pe costumul invitatului său francez, a suscitat de asemenea multe comentarii, semnificaţia acestui gest dând naştere unei multitudini de interpretări.

‘Cum să discuţi (cu Donald Trump) când el te umileşte în public?’, a spus Trevor Noah, zâmbind. ‘Dacă aş fi Macron, aş fi ripostat’, a continuat el, adăugând că a fost impresionat de ‘calmul’ preşedintelui francez, care ‘a gestionat’ perfect (situaţia).

‘Domnule preşedinte, Macron este în continuare acolo, zâmbitor, după ce a petrecut două zile cu dv…. Acestea nu sunt fire de mătreaţă, este cocaină!’, a decretat Stephen Colbert pe CBS.

Citește și : Iranul ”nu va avea niciodată arma nucleară” (Emmanuel Macron)

‘Ştiu că este un clişeu, însă aceasta este o bromance!’, a conchis Trevor Noah pentru a rezuma relaţia dintre cei doi, recurgând la acest neologism născut din combinarea cuvintelor ‘brother’ şi ‘romance’.

Cei doi lideri nu au reuşit să se vadă miercuri, în a treia şi ultima zi a vizitei preşedintelui francez, însă Donald Trump a promis că va privi la televizor, de la Casa Albă, discursul ‘prietenului’ său Emmanuel Macron susţinut în Congresul SUA. ‘Va fi EXCELENT!’, a prezis Trump fără ezitare.

Tags: Casa AlbaDonald TrumpEmmanuel MacronTrevor Noahvizita de stat
Categorii: Știrile zilei