Remaniere guvernamentală în Portugalia

Publicat:

Premierul socialist portughez Antonio Costa a anunţat duminică o remaniere guvernamentală care l-a vizat, între alţii, pe ministrul infrastructurii, pentru ca Pedro Marques, care deţinea această funcţie, să-şi poată prelua rolul de cap de listă al Partidului Socialist în vederea alegerilor europene din mai, informează AFP, potrivit agerpres.

Remanierea are loc după ce sâmbătă seara Pedro Marques a fost desemnat cap de listă al Partidului Socialist pentru alegerile din 26 mai pentru Parlamentul European.


Citește și: Mai mulți europarlamentari se plâng că n-au fost lăsați să intre în Venezuela

Alături de Marques, şi-a încetat funcţia în guvern şi Maria Manuel Leitao Marques, ministru pentru preşedinţie, iar la propunerea premierului Costa preşedintele ţării, Marcelo Rebelo de Sousa, a decis să numească miniştri trei foşti secretari de stat, se precizează într-un comunicat al preşedinţiei portugheze.

Noii miniştri – Pedro Nuno Santos, la infrastructură, Mariana Guimaraes Vieira, la preşedinţie, şi Angelo Nelson Rosario de Sous, la planificare – îşi vor prelua funcţiile luni după-amiaza.

Citește și: SUA își deschid un centru medical militar în Emiratele Arabe Unite

Miercuri, cu circa opt luni înainte de următoarele alegeri legislative, executivul socialist de la Lisabona va fi confruntat cu o moţiune de cenzură depusă de o mică formaţiune de dreapta, CDS, care însă cel mai probabil nu va prezenta probleme pentru majoritatea de stânga.

CDS, care are 18 deputaţi din totalul de 230, este la a doua moţiune de cenzură împotriva guvernului, pe care îl acuză că este “incapabil să găsească soluţii pentru ţară” şi că acţionează doar în scopuri electorale. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.