Remaniere în guvernul rus după ce Putin i-a dat afară din post pe minştrii Transpoturilor, Mediului şi Construcţiilor

Publicat:

Premierul rus Miahial Mişustin a propus luni promovarea ministrului rus al Energiei Aleksandr Novak în postul de vicepremier – în cadrul unei remanieri mai ample a Guvernmului, relatează Reuters, potrivit news.ro .

Potrivit Kommersant şi RBC, Vladimir Putin i-a dat afară din post pe minştrii ruşi ai Transporturilor Evgheni Dietrich, Resurselor Naturale şi Mediului Dmitri Kobilkin şi Construcţiilor Vladimir Iakuşev.


Citește și : Belgia ajunge la 500.000 de cazuri de coronavirus

Într-o reuniune cu vicepremierii, Mişustin a propus înlocuirea lui Novak cu Nikolai Şulghinov, directorul general al RusHydro, o companie specializată în centrale electrice.

Mişustin a propus de asemenea numirea lui Vitali Saveliev, directorul general al companiei aeriene ruse Aeroflot, în postul de ministru al Transporturilor.

El a propus, de asemenea, numirea lui Aleksandr Kozlov, ministru al Dezvoltării în Orientul Mijlociu şi Artica rusă în postul de ministru al Resurselor Naturale şi Mediului, şi a lui Irek Faizulin, adjunctul ministrului Construcţiilor, în cea ce ministru al Construcţiilor.

Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, urmează să aprobe aceste numiri.

Citește și : Joe Biden SCHIMBĂ echipa care gestionează coronacriza în America

Aleksandr Novak, în vârstă de 48 de ani, era ministrul Energiei din 2012. El a coordonat negocierile Rusiei cu Organizaţia Exportatorilor de petrol (OPEP) şi a jucat un rol important în încheierea în 2016 a unui acord menit să reducă producţia mondială de petrol.

Vladimir Iakulenko, fostul ministru al Construcţiilor, a fost numit reprezentant prezidenţial plenipotenţiar în districtul Ural, a anunţat Kremlinul într-un comunicat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.