X

Remdesivir a primit ‘undă verde’ să fie folosit în tratarea Covid-19 în UE

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a autorizat, joi, ca antiviralul Remdesivir să fie folosit pentru tratarea pacienţilor afectaţi de Covid-19, potrivit AFP, scrie news.ro .

“Remdesivir este primul medicament contra Covid-19 care este recomandat pentru autorizare în UE”, a transmis într-un comunicat agenţia cu sediul la Haga, precizând că această recomandare trebuie să fie aprobată de Comisia Europeană.

Citește și : Un mort şi 20 de răniţi după ce un autobuz a căzut de pe un pod la Varşovia

Comisia Europeană “vizează o decizie pentru autorizarea punerii pe piaţă condiţionat a remdesivir în cursul săptămânii următoare”, a precizat EMA.

Recomandarea Agenţiei se referă la tratamentul pentru noul coronavirus a adulţi şi adolescenţi începând cu vârsta de 12 ani, care suferă de pneumonie şi care au nevoie de supliment de oxigen, adică cei “afectaţi de o boală gravă”.

Un studiu al EMA a demonstrat că pacienţii afectaţi de Covid-19 şi trataţi cu remdesivir se recuperează în medie cu patru zile mai repede decât ceilalţi bolnavi.

Citește și : 150 de piloţi, opriţi la sol pentru licenţe ‘suspecte’ după accidentul de avion din mai din Pakistan

Dezvoltat iniţial împotriva febrei hemoragice Ebola, remdesivir al laboratorului american Gilead este prima terapie care a arătat o anumită eficienţă la pacienţii spitalizaţi cu Covid-19 într-un studiu clinic semnificativ, deşi efectul său a fost considerat modest. Folosirea remdesivir la Tearapie intensivă în spitale a fost autorizată în Statele Unite, apoi în Japonia.

Tags: comisia europeanacovid-19ebolaEMARemdesivir
Categorii: Diaspora