Renato Usatîi, desemnat drept candidatul ‘Partidului Nostru’ pentru funcția de președinte

Publicat:

Renato Usatîi, desemnat drept candidatul ‘Partidului Nostru’ pentru funcția de președinte

Fostul primar al orașului Bălți, Renato Usatîi, a fost desemnat drept candidatul „Partidului Nostru” pentru funcția de președinte al R. Moldova. Anunțul a fost făcut miercuri seară, 21 august, după ședința Consiliului Național al formațiunii politice.

Tot astăzi a fost constituit grupul de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în favoarea candidatului „Partidului Nostru”, potrivit zdg.md.


Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

„(…) Eu merg înainte pentru a aduce mai multă lumină în viața oamenilor noștri, iar cei care au semănat întunericul să răspundă pentru acest lucru (…). Mulțumesc colegilor mei din partid și cetățenilor R. Moldova că mi-au oferit posibilitatea de a lupta și pentru ei, și pentru viitorul nostru comun (…)”, a spus Renato Usatîi în cadrul unei conferințe de presă.

Renato Usatîi a ocupat două mandate de primar al municipiului Bălți. Înainte de implicarea sa activă în viața politică din R. Moldova, el a trăit și a activat în Federația Rusă. De-a lungul timpului, presa a scris de mai multe ori despre relațiile lui Usatîi cu lumea interlopă.

Anterior, ZdG a scris că prima tentativă a lui Usatîi de a se implica în viața politică din R. Moldova a avut loc în 2014, atunci când Partidul „Patria”, pe listele căruia candida, a fost exclus din alegerile parlamentare din acel an, pentru că ar fi folosit în campanie mijloace bănești venite din străinătate. Ulterior, CtEDO a concluzionat că partidul a fost exclus ilegal din cursa electorală.

În 2014, Renato Usatîi s-a remarcat printr-o serie de declarații controversate. Printre altele, el a afirmat că dacă va ajunge la putere, va construi o replică a Marelui Zid Chinezesc la frontiera R. Moldova cu România. Tot el a spunea că „voi închide Ambasada SUA și voi face în loc un club de karaoke, dacă aceștia nu se vor purta cum trebuie. Și așa va păți orice ambasadă, dacă se va implica în treburile noastre”. În 2015, a fost ales în calitate de președinte al PN. În același an, a câștigat detașat alegerile pentru funcția de primar al municipiului Bălți, funcție în care a fost  reales și la scrutinul din octombrie 2019, după ce, în februarie 2018 și-a depus demisia, plecând din R. Moldova pentru a nu fi reținut.

În perioada 2019-2021 a deținut al doilea mandat de primar al orașului Bălți.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Donație de 2 milioane de euro

Două milioane de euro donați de un prieten înainte de moarte, aproape 600 de mii de lei salariu obținut de la partid, 2,5 mii de lei obținuți din vânzarea unor bunuri și 700 de lei dobândă. Acestea sunt veniturile pe care le indică în 2023 președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi. Acesta declară și o altă donație generoasă, pe care însă a obținut-o anterior, un ceas Bregue, în valoare de 150 de mii de euro.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cinci persoane, inclusiv doi medici, arestate în urma morţii actorului Matthew Perry

Cinci persoane, inclusiv doi medici, arestate în urma morţii actorului Matthew Perry Cinci persoane au fost arestate şi puse sub acuzare pentru moartea actorului Matthew...

A secat cascada din apropierea Mănăstirii Saharna, din raionul Rezina

A secat cascada din apropierea Mănăstirii Saharna, din raionul Rezina A secat cascada din apropierea Mănăstirii Saharna, din raionul Rezina, unul dintre punctele turistice de...

NYT: Discursul pe care Biden n-ar fi dorit niciodată să-l rostească

NYT: Discursul pe care Biden n-ar fi dorit niciodată să-l rostească ”Îți mulțumim, Joe!”, scandau mulțimile în fața unui președinte înlăcrimat, mulțumindu-i pentru o viață întreagă...

Propaganda lui Putin în Bulgaria începe să se întoarcă împotriva Moscovei

Propaganda lui Putin în Bulgaria începe să se întoarcă împotriva Moscovei "De la un moment încolo, propaganda antiliberală a devenit contraproductivă pentru propriile sale obiective, spune...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.