Renato Usatîi și-a lansat campania: „Voi uni societatea”

Fostul primar al municipiului Bălți, Renato Usatîi, s-a lansat sâmbătă în campania electorală. Candidatul la alegerile prezidențiale din 20 octombrie, desemnat de Partidul Nostru, a declarat că Republica Moldova are nevoie astăzi de un conducător care își asumă responsabilitatea pentru fiecare decizie. Renato Usatîi afirmă că este pregătit să poarte răspundere în fața fiecărui cetățean, indiferent de naționalitate, limba vorbită, religia împărtășită și partidul pe care îl susține. „Voi fi un președinte care unește societatea. Moldova nu trebuie să se încline nici în dreapta, nici în stânga, deoarece riscă să se prăbușească. De aceea, voi promova doar vectorul dezvoltării naționale, în interesul statului Republica Moldova și al cetățenilor săiˮ, a subliniat Renato Usaîi, citat de IPN.

La evenimentul de lansare în cursa electorală, Renato Usatîi a menționat că astăzi începe o nouă etapa pentru țară și împreună cu echipa Partidului Nostru se angajează într-o „luptă pentru viitorul Moldoveiˮ. „Noi am ajuns la un moment de răscruce, de peste 30 de ani aceleeași figuri și oameni, prin aceleași metode, ne țin blocați într-un sistem care împiedică dezvoltarea Republicii Moldova și nu permite prosperitatea cetățenilor noștriˮ, a declarat candidatul. Renato Usatîi a adăugat că poporul „este condamnat la sărăcie, disperare și lipsa unui viitor clar, acțiuni cărora trebuie de pus capăt”.


„Moldova merită dreptate, ordine și siguranță. Oamenii din țara noastră merită o viață mai bună, trebuie să fie respectați și ascultați. De aceea, noi suntem astăzi aici să pornim o mare schimbare, așteptată de fiecare cetățean. Noi astăzi suntem obligați să distrugem sistemul care în ultimii 33 de ani ține Moldova în genunchi. Moldova trebuie să fie o țară în care este lege, o țară în care hoții și trădătorii sunt trași la răspundere, în care fiecare cetățean să aibă o viață demnă. Pentru asta este nevoie de un lider puternic la conducerea țăriiˮ, a spus Usatîi.

Citește și: Arena Chișinău are un nou director: Fostul candidat PAS la Primăria Orhei, numit în funcție

Candidatul și echipa sa optează pentru susținerea agricultorilor și a mediului de afaceri, pentru crearea unui sistem de administrare a statalului, în care fiecare cetățean să fie auzit, pentru crearea unui fond prezidențial de urgență care să intervină în soluționarea problemelor stringente, pentru realizarea planului național de industrializare a Moldovei, – acțiuni care, de asemenea, se regăsesc în programul candidatului.

Renato Usatîi va fi al treilea în buletinul de vot la alegerile prezidențiale. Candidatura lui a fost înregistrată la Comisia Electorală Centrală în data de 18 septembrie.