X

Renault a lansat un protest împotriva unei alte echipe din Formula 1

Renault a lansat un protest oficial împotriva Racing Point după cursa de duminică din Austria. Cei de la Renault consideră că adversara din Marele Circ a încălcat regulamentul, maşina fiind o copie finală a celei cu care Mercedes a concurat în 2019, scrie mediafax.

Cei de la Racing Point nu au făcut un secret din faptul că şi-au basat design-ul maşinii pe modelul Mercedes de acum un an, dar a negat vehement că a încălcat în vreun fel regulamentul.

Citește și : De câte puncte este nevoie pentru a putea imigra în UK

Însă cei de la Renault nu sunt de acord cu explicaţiile Racing Point, iar rezultatele din primele 2 curse confirmă puterea maşinii celor de la Racing Point. Sergio Perez a terminat pe locul 6, în timp ce Lance Stroll a terminat pe 7 în weekendul trecut, iar Racing Point este pe locul 4 în clasamentul constructorilor cu 22 de puncte, în timp ce Renault are doar 8 puncte după primele 2 curse.

Analiştii celor de la Formula 1, Will Buxton şi Lawrence Barretto au analizat protestul celor de la Renault: “Încă de la primele teste maşina celor de la Racing Point a părut că este un Mercedes din 2019 care doar a fost vopsită roz. FIA a analizat situaţia şi a fost mulţumită de explicaţia celor de la Racing Point, însă Renault consideră că există dovezi că regulamentul a fost încălcat”.

Citește și : Hashim Thaci va fi audiat de procurorii care îl acuză de crime de război

Tags: AustriaFormula 1Marele CircMercedesRacing PointRenault
Categorii: Diaspora