Renault accelerează trecerea spre vehiculele electrice

Publicat:

Grupul chinez Geely Automobile Holdings şi o companie petrolieră sunt în negocieri pentru preluarea de participaţii la viitoarea divizie de motoare pe combustie a Renault, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite agerpres.

La începutul lunii mai, Renault a anunţat că ia în considerare opţiunea creării a două entităţi separate, una dedicată dezvoltării, producţiei şi vânzării de vehicule electrice, cu sediul în Franţa, şi cealaltă dedicată dezvoltării şi producţiei de motoare şi cutii de viteze termice şi hibride de nouă generaţie E-TECH, care va include operaţiunile din România, Spania, Portugalia, Turcia şi America Latină. Planurile ar urma să fie prezentate în această toamnă.


Citeşte şi: Szijjarto: Europa se va confrunta cu ‘riscuri imprevizibile’ dacă războiul nu se termină curând în Ucraina – Black News

Sursele au precizat că Nissan, partenerul de alianţă al Renault, nu intenţionează să preia o participaţie la divizie de motoare pe combustie.

Reprezentanţii Renault şi Geely nu au dorit să comenteze informaţia, iar cei ai Nissan nu au răspuns imediat solicitărilor de a face comentarii.

Renault intenţionează să rămână acţionarul majoritar al diviziei electrice “Ampere” (care are aproximativ 10.000 de angajaţi şi ar putea fi listată pe bursă în semestrul doi din 2023), dar va păstra doar o participaţie minoritară la divizia de motoare pe combustie “Horse” (care va avea un nivel similar al forţei de muncă). Renault ar urma să rămână un acţionar important al “Horse”.

Sursele au declarat că Renault va păstra o participaţie de 40% la “Horse”, în timp ce Geely va deţine tot 40%, iar compania petrolieră restul de 20%.

Dar planul nu este încă finalizat şi nu va include Nissan, în pofida propunerii Renault de a participa la tranzacţie, un nou indiciu al divergenţelor dintre partenerii de alianţă, susţin sursele.

Geely deţine producătorul auto suedez Volvo Cars, producătorul britanic de maşini sport Lotus şi o participaţie în Mercedes.

Prin împărţirea costurilor pentru motoarele pe benzină şi diesel, care ar urma să scadă odată cu majorarea vânzărilor de vehicule electrice, Renault speră să elibereze fonduri pentru a reinvesti în modelele electrice, pentru a prinde din urmă Tesla. Participarea unei companii petroliere va ajuta la dezvoltarea utilizării hidrogenului verde şi a infrastructurii necesare pentru a face viabile maşinile cu pile de combustibil cu hidrogen, alături de vehiculele electrice cu baterii, susţin sursele.

Citeşte şi: A murit Mihail Gorbaciov! Avea 91 de ani! – Black News

Ca parte a restructurării masive pentru îmbunătăţirea situaţiei financiare, Renault a vândut în mai 34% din subsidiara sa din Coreea de Sud către Geely. Geely şi Renault au convenit în mod oficial asupra acordului de a dezvolta şi produce împreună vehicule electrice hibride şi maşini alimentate cu benzină în Coreea de Sud, pentru a le vinde acolo, dar şi pentru export.

Noile maşini vor utiliza platforma Geely pentru vehicule compacte şi sisteme de propulsie hibride, precum şi alte tehnologii, şi vor fi produse la fabrica de asamblare a Renault-Samsung din Busan, producţia urmând să înceapă în 2024. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Gest rar făcut de preşedintele Belarusului: Lukașenko graţiază 10 deţinuţi politici

Gest rar făcut de preşedintele Belarusului: Lukașenko graţiază 10 deţinuţi politici Liderul belarus Alexandr Lukașenko a eliberat cel puțin 10 deținuți politici, inclusiv un veteran...

Șefa statului a discutat cu ministrul Parlicov despre pregătirea pentru iarnă

Șefa statului a discutat cu ministrul Parlicov despre pregătirea pentru iarnă Finalizarea celor trei linii electrice de interconectare cu România, Vulcănești-Chișinău, Bălți-Suceava și Strășeni-Gutinaș, trebuie...

Guvernul Recean promite ‘să aducă’ Europa în toată ţara

Guvernul Recean promite 'să aducă' Europa în toată ţara Aflat într-o vizită de lucru în raionul Ceadîr-Lunga, prim-ministrul Dorin Recean a vizitat două proiecte implementate...

În memoria victimelor deportărilor staliniste. Expoziție inedită la Parlament

În memoria victimelor deportărilor staliniste. Expoziție inedită la Parlament Parlamentul găzduiește, în aceste zile, o expoziție tematică dedicată celor 75 de ani de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.