Renault îi oferă şefului Seat, Luca de Meo, funcţia de director general

Publicat:

Producătorul auto francez Renault i-a oferit preşedintelui brandului Seat, Luca de Meo, funcţia de director general, a anunţat sâmbătă publicaţia spaniolă La Vanguardia, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Brandul spaniol Seat face parte din grupul german Volkswagen AG.


La Vanguardia susţine că iniţial Luca De Meo va deveni director general al Renault pentru o perioadă de doi ani, înainte de a prelua responsabilitatea alianţei producătorului auto francez cu firmele nipone Nissan şi Mitsubishi.

Citește și : Sturgeon: Johnson nu poate ține Scoția în Marea Britanie împotriva voinței sale

Anterior Reuters informase că Luca De Meo este inclus în lista posibililor candidaţi la conducerea Renault, alături de directorul general interimar Clotilde Delbos şi Patrick Koller, director general al al furnizorului de piese auto Faurecia.

Reprezentanţii Renault şi Seat nu au dorit să comenteze informaţiile publicate de La Vanguardia.

Guvernul francez este cel mai mare acţionar al Renault, cu o participaţie de 15%.

Italianul Luca De Meo, în vârstă de 52 de ani, a fost timp de patru ani preşedintele Comitetului executiv al Seat, supervizând redresarea vânzărilor producătorului auto cu sediul în Barcelona şi sporind importanţa brandului în cadrul grupului Volkswagen. De Meo vorbeşte franceza şi şi-a început cariera la Renault, înainte de a lucra pentru Toyota şi Fiat.

În octombrie, Consiliul de Administraţie al Renault a votat în favoarea demiterii directorului general Thierry Bollore şi a desemnat-o pe Clotilde Delbos, care ocupa funcţia de director financiar, în postul de director general interimar.

Potrivit surselor citate de Reuters, Clotilde Delbos şi-ar fi exprimat dorinţa de a fi luată în considerare pentru o numire permanentă. Dar alte surse spun că Clotilde Delbos nu are şanse să fie numită permanent deoarece este o prezenţă relativ nouă în industria auto şi are pregătire doar în domeniul financiar.

Conform altor surse, pe lista scurtă se numără şi Didier Leroy, director la Toyota, care era văzut ca un posibil înlocuitor al lui Ghosn după arestarea acestuia.

Citește și : COP25 aprobă un document final privind creşterea ambiţiilor climatice pentru 2020

Analiştii se aşteaptă ca producătorul auto francez să aleagă un nou director general până la finalul anului pentru a se concentra deplin pe operaţiunile sale, în condiţiile în care vânzările auto sunt în scădere pe plan global. Mai mult, recent, agenţia de evaluare financiară Fitch a înrăutăţit perspectiva ratingului de credit pe termen lung atribuit Renault de la stabilă la negativă.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drept de vot la grupul francez. Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.