Renii şi pinguinii, printre speciile ameninţate evidenţiate într-un raport WWF

Publicat:

Renii şi pinguinii imperiali se numără printre speciile evidenţiate anul acesta de organizaţia pentru protecţia mediului World Wide Fund for Nature (WWF) pentru a ilustra ameninţările cu care se confruntă mii de animale la nivel global, informează DPA, potrivit agerpres.

Mii de specii se confruntă cu declinul populaţiei şi cu un număr în creştere de ameninţări, a precizat organizaţia în raportul anual publicat joi.


Vezi și: Cel puţin 10 oameni au murit într-un incendiu la un hotel cazinou din Cambodgia – VIDEO – Black News

”Lista Roşie internaţională include în prezent peste 42.100 de specii de plante şi de animale ameninţate”, a precizat organizaţia, referindu-se la Lista Roşie a speciilor periclitate realizată de Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (IUCN).

În 2000, cea mai mare populaţie din lume de reni sălbatici, care trăieşte în regiunea Taimîr din zona arctică a Rusiei, includea un milion de animale. Astăzi, a mai rămas doar un sfert, potrivit WWF, care menţionează schimbările climatice şi braconajul ca principale motive ale declinului.

Organizaţia a subliniat situaţia disperată a pinguinilor imperiali, spunând că anul acesta nu s-a luat nicio măsură pentru protejarea speciei.

”La nivelurile curente ale emisiilor de gaze cu efect de seră, între 80% şi 100% dintre toate coloniile de pinguini imperiali sunt în pericol de extincţie până în 2100”, a spus WWF.

Între timp, moartea în masă din această vară a peştilor din Râul Oder, situat între Germania şi Polonia, a fost un alt obstacol pentru reintroducerea sturionului baltic după ce mii de peşti tineri au murit, a spus WWF.

Citește și : Ce conţine planul de pace al lui Zelenski

În august, mii de peşti au fost descoperiţi morţi în Oder. Potrivit experţilor, cauza morţilor masive a fost deversarea de sare în combinaţie cu nivelul scăzut al apei şi cu temperaturile ridicate, care au dus la reproducerea masivă a unei specii de alge toxice – Prymnesium parvum.

WWF a scos în evidenţă şi exemple pozitive de conservare a speciilor, printre care populaţia de tigri din Nepal, care se recuperează adecvat, precum şi balenele cu cocoaşă din Australia. Aceste animale au fost eliminate din lista de specii periclitate în urma unei creşteri semnificative a populaţiei. Cu toate acestea, este nevoie de mai multe măsuri pentru protejarea balenelor de la ameninţări precum pescuitul, traficul naval sau poluarea, a precizat organizaţia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală Specialiștii spun că generația Z renunță la...

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.