X

RENUNŢAŢI la distanțarea socială în iunie pentru a oferi oamenilor control asupra vieții lor, cer oamenii de știință

Scrisoarea deschisă spune că „o societate bună nu poate fi creată prin concentrarea obsesivă asupra unei singure cauze de sănătate”

Distanțarea socială ar trebui abolită în iunie pentru a permite oamenilor „să-și reia controlul asupra propriilor vieți”, se arată într-o scrisoare semnată de 22 de oameni de știință și academicieni de renume din UK, relatează The Telegraph.

Scrisoarea deschisă afirmă că „o societate bună nu poate fi creată prin concentrarea obsesivă asupra unei singure cauze de sănătate” și solicită eliminarea tuturor restricțiilor pe 21 iunie – data finală din foaia de parcurs a lui Boris Johnson privind lockdown-ul.

Testarea comunitară în masă este, de asemenea, inutilă, spun semnatarii, care favorizează o abordare mai direcționată, împreună cu încurajarea spălării mâinilor și a curățării suprafețelor.

De asemenea, aceștia îndeamnă guvernul britanic să renunțe la pașapoartele de vaccinare, deoarece Covid „nu mai necesită măsuri excepționale de control în viața de zi cu zi”.

Eliminarea restricțiilor de distanțare socială ar permite membrilor familiei din diferite gospodării să se întâlnească în interior și să ofere multor bunici ocazia de a-și îmbrățișa nepoții pentru prima dată în luni de zile.

Oamenii de știință – dintr-o gamă largă de specialități și din toate părțile spectrului politic – insistă asupra „riscului teoretic” al tulpinilor imune la vaccin sau a unui nou virus care nu ar trebui să depășească daunele cauzate de regulile lockdown-ului, inclusiv deteriorarea educației copiilor și sănătatea mintală a națiunii.

Comentariile lor vin fondul anunţiului care spune că mai mult de jumătate din populația Regatului Unit a primit acum cel puțin o doză de vaccin anti-coronavirus. Datele au arătat succesul extraordinar al vaccinurilor, care reduc infecția și sunt, de asemenea, susceptibile de a reduce transmiterea virusului.

O serie de oameni de știință care consiliază guvernul au semnat scrisoarea, printre care Robert Dingwall, profesor de sociologie la Universitatea Nottingham Trent, care face parte din Grupul Consultativ pentru Amenințări cu Virusul Respirator Nou şi Emergent (Nervtag).

Printre semnatari se numără prof. Carl Heneghan, directorul Centrului pentru medicină bazată pe dovezi de la Universitatea Oxford și prof. Anthony Brookes, genetician și om de știință în domeniul sănătății la Universitatea din Leicester.

Oamenii de știință spun că măștile faciale nu ar trebui să mai fie obligatorii până pe 21 iunie și că recomandarea de acoperire a feței pentru școlari nu ar fi trebuit niciodată extinsă după Paști. Solicitând eliminarea măștilor din sălile de clasă până pe 17 mai, aceștia avertizează că daunele aduse societății vor fi prea mari dacă măsurile actuale de control Covid vor continua până în toamnă.

Experții au avertizat că blocările și restricțiile repetate au dus la o criză de sănătate mintală, în special în rândul tinerilor. Raportările privind sănătatea mintală a copiilor au atins un nivel record.

Apelurile lor vin după ce oamenii de știință guvernamentali au declarat că s-ar putea să nu mai fie nevoie de măști în această vară datorită succesului vaccinului și a nivelului de imunitate al turmei. Optimismul vine în ciuda sugestiilor unor oficiali din sănătatea publică conform cărora „restricțiile de nivel inferior”, cum ar fi măștile, ar putea dura ani de zile.

Scrisoarea deschisă afirmă: „Ni se spune în acelaşi timp că avem vaccinuri de succes și că restricțiile majore asupra vieții de zi cu zi trebuie să continue la nesfârșit. Ambele propuneri nu pot fi adevărate. Trebuie să acordăm mai multă importanță datelor privind succesul efectiv al vaccinurilor și mai puțin la riscurile teoretice ale evadării și / sau creșterii vaccinului la o populație în mare parte vaccinată. ”

Citând datele oficiale, scrisoarea spune că programul de vaccinare va elimina aproape total decesele și spitalizările de coronavirus și acesta va deveni „demonstrabil mai puțin fatal decât virusurile gripale sezoniere”.

Tot aici se adaugă: „Putem fi foarte încrezători că acestea [vaccinurile] vor reduce decesele provocate de Covid cu aproximativ 98% și cazurile severe cu 80-85%”, odată ce administrarea vaccinului în rândul grupurilor vulnerabile va fi finalizată în următoarele săptămâni.

Se spune că masca nu ar trebui să mai fie purtată de școlari după 17 mai și „toate măsurile excepționale de combatere a virusului ar trebui să înceteze până cel târziu 21 iunie”, deoarece beneficiile nedovedite sunt depășite de „deteriorarea sănătății mintale, educația copiilor și a tinerilor , persoanelor cu dizabilități, noilor intrați în forța de muncă și conexiunilor personale spontane din care ies inovația și întreprinderea”.

În scrisoare se mai relavă: „Orice analiză a documentației privind imunitatea ar trebui să înceteze” înainte de a concluziona: „Este momentul să recunoaștem că, în populația noastră vaccinată substanțial, Covid-19 își va lua locul printre cele aproximativ 30 de boli respiratorii virale cu care oamenii au coexistat.

„Pentru majoritatea persoanelor vaccinate și pentru alte persoane cu risc scăzut, Covid-19 este acum o infecție endemică ușoară, susceptibilă să reapară în valuri sezoniere care reînnoiesc imunitatea fără a stresa în mod semnificativ NHS. După ce am îndurat ravagiile din 2020, lucrurile stau foarte diferit pe măsură ce intrăm în primăvara anului 2021. Acum este momentul exact ca cetățenii să preia controlul asupra propriilor vieți. “

Tags: Anthony BrookesBoris JohnsonCarl HeneghancoronavirusCovidcovid-19lockdownmarea britaniemascaNational Health Service (NHS)restricțiiRobert Dingwallvaccin
Categorii: Externe