Renzi boicotează ședința guvernului italian și ‘îi aruncă mănușa’ premierului Conte

Publicat:

Fostul premier italian Matteo Renzi a declarat că guvernul de la Roma s-ar putea prăbuşi după ce micul său partid de centru a boicotat o reuniune de cabinet cu privire la o controversată reformă a justiţiei, prim-ministrul în funcţie Giuseppe Conte sugerând ulterior că ar fi pregătit să demisioneze, transmite vineri Reuters, potrivit agerpres.

Guvernul italian a aprobat joi o reformă a termenelor de prescripţie, prin care procesele sunt abandonate dacă nu ajunge la o sentinţă definitivă într-un anumit interval de timp.


Citeşte şi: Venezuela îşi trimite armata la graniţa cu Columbia

Matteo Renzi, liderul partidului Italia Viva, care se opune reformei, l-a provocat pe Giuseppe Conte să formeze o nouă coaliţie după ce premierul a lansat un apel al unitate partidelor de la guvernare.

Dacă Giuseppe Conte ‘vrea să formeze o nouă coaliţie, noi nu vom opune’, a afirmat Renzi joi, într-un mesaj video postat pe Facebook.

‘Vă vom încuraja, dar nu vom fi niciodată cei care abandonează o idee pentru a-şi păstra postul’, a adăugat el.

Partidul lui Renzi a ameninţat că va înainta o moţiune de neîncredere împotriva ministrului justiţiei, Alfonso Bonafede, un membru proeminent al Mişcării 5 Stele (M5S).

Citeşte şi: Secretarul american al Justiţiei critică Twitter-urile lui Trump: ‘Îmi fac munca imposibilă!’

‘Dacă acest lucru se va întâmpla, voi acţiona în consecinţă’, a răspuns Conte, sugerând că ar putea demisiona dacă Renzi va înainta moţiunea.

Termenele de prescripţie s-au aflat în centrul unei acerbe dispute politice în ultimii ani, magistraţii invocând faptul că este aproape imposibil să se ajungă la o sentinţă definitivă pentru numeroase infracţiuni financiare în termenele stabilite.

Unul din beneficiarii importanţi ai acestei situaţii a fost ex-premierul Silvio Berlusconi, care a fost achitat în mai mult de zece procese în urma prescrierii faptelor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

NATO se pregătește să staționeze temporar o brigadă în România

NATO se pregătește să staționeze temporar o brigadă în România Înainte de summitul Alianței Nord Atlantice (NATO) de la Washington (9 - 11 iulie), Înaltul...

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite spune că misiunea sa se apropie de sfârşit

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite spune că misiunea sa se apropie de sfârşit Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite, a declarat că misiunea sa...

SUA confirmă al cincilea caz uman de gripă aviară

SUA confirmă al cincilea caz uman de gripă aviară Un angajat al unei ferme de lapte din Colorado a devenit a cincea persoană din Statele...

Zelenski nu intenţionează să îi acorde un interviu jurnalistului american Tucker Carlson

Zelenski nu intenţionează să îi acorde un interviu jurnalistului american Tucker Carlson Volodimir Zelenski nu intenţionează să îi acorde un interviu prezentatorului conservator american...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.