Reparația podului de pe strada Ismail se amână și în acest an

Publicat:

Reparația podului de pe strada Ismail se amână și în acest an

Podul de pe strada Ismail din Chişinău nu va fi reparat nici în acest an. Autorităţile sunt abia la etapa de expertiză, iar prioritare sunt lucrările de pe un alt pod, cel de pe strada Mihai Viteazul. Între timp, oamenii se plâng de construcţia şubredă, fără câteva grinzi de beton şi pilonii degradaţi, care le pun viaţa în pericol, scrie tvr.moldova.md.

 NADIA MIHUŢĂ: „Construit acum 56 de ani, podul de pe strada Ismail nu a fost reparat capital niciodată. Deși au fost făcute zeci de lucrari minore, gropile au reaparut la scurt timp, iar circulația mașinilor face ca acesta sa vibreze. Autoritățile municipale spun că reconstructia  nu va începe pana nu vor fi finalizate lucrările la podul de pe strada Mihai Viteazu.”


„Ia uitaţi-vă ce valuri ale asfaltul, cum a fost reparat. Uitaţi-vă la încheituri. Nicio perilă nu este nimic, copilaşii pot sări să cadă sub maşini foarte uşor.”

„Chiar acuma a trecut troleibuzul şi s-a zguduit. Copilul mi-a zis mama îmi este frică. Este periculos? -Da este foaret periculos.”

Acum, autorităţile urmează să finalizeze experiza podului, după care se va face proiectarea şi va fi stabilit bugetul pentru lucrările de reparaţie.

VITALIE MIHALACHE şef, Direcţia generală mobilitate urbană: „Suntem la faza de finalizare a executării expertizei şi proiectului pe podul Ismail şi de asemenea vom avea o situaţie şi pe acest pod. Lucrările pe podul Ismail vor demara doar după finalizarea lucrărilor la Podul de pe strada Mihai Viteazu.”

Cât despre podul de pe strada Mihai Viteazul, reconstrucţia acestuia a început acum doi ani. Astăzi, nici jumătate nu este reparat.

VITALIE MIHALACHE şef, Direcţia generală mobilitate urbană: „Luând în consideraţie că partea din zona Albişoara este în fază activă de executare, inclusiv la un grad înalt de finalizare, putem spune că practic la ora actuală avem 45% din lucrările demarate pe zona podului Mihai Viteazu.”

Şoferii nu cred că lucrările se vor încheia în acest an, deşi conform contractului ar urma să fie dat în exploatare în 2025. Aşa că se înarmează cu răbdare pentru timpul care-l vor pierde şi de acum încolo în ambuteiaje.

„Circulaţi des pe aici? -În fiecare zi? -Şi cum se circulă? -Foarte greu, aglomerat de tot. Cât timp vă ia să treceţi această porţiune? -Câte jumătate de oră la fiecare trecere.”

„Pe zi aproximativ o oră pierd aici cel puţin sau chiar două ore pentru că stau în ambuteiaj aici. Nu ştiu, dar foarte lent se lucrează. Cred că este o spălare de bani.”

În Chişinău sunt 20 de poduri, iar majoritatea au nevoie de reparaţie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trump sugerează că Israelul ar trebui să atace instalaţiile nucleare iraniene

Trump sugerează că Israelul ar trebui să atace instalaţiile nucleare iraniene Fostul preşedinte Donald Trump a sugerat vineri că Israelul ar trebui să lovească instalaţiile...

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor Banca Națională a Moldovei (BNM) utilizează mai multe instrumente de inteligență artificială (AI) pentru a...

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului Salvatorii au mers, săptămâna aceasta, pe la casele oamenilor din diferite localități, pentru...

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului Polonia va începe până la sfârşitul acestui an...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.