Replica Guvernului pentru judecători: „Este o judecată de valoare”

Publicat:

Replica Guvernului pentru judecători: „Este o judecată de valoare”

Comentariile premierului Dorin Recean referitoare la decizia Curții de Apel Chișinău (CAC)  nu poate fi calificată drept o imixtiune în actul justiției, ci mai degrabă o „judecată de valoare”.

Declarația a fost făcută de către purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, după ședința Executivului de miercuri, 12 decembrie.


„Judecata de valoare a prim-ministrului a fost argumentată. Dumnealui a punctat expres că securitatea națională este o prioritate în cazul de față. Premierul are dreptul la această judecată de valoare”, a comentat Vodă.

Citește și: Și-ar fi abuzat sexual fiul vitreg de doar 5 ani

Precizăm că în cadrul ședinței Guvernului de miercuri, premierul Dorin Recean a criticat dur decizia magistraților de la Curtea de Apel, care au anulat decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) privind excluderea Partidului „Șansa” din cursa electorală pentru alegerile locale din noiembrie. Recean a îndemnat societatea că țină minte numele completului de judecată, care a examinat cauza și a pronunțat hotărârea.

Replica Guvernului pentru judecători: „Este o judecată de valoare”

„Vă rog să reținem trei nume: Palanciuc Ecaterina, Negru Veronica și Duduca Ina. Acest complet de judecată a decis să anuleze decizia CSE, prin care s-a intervenit și s-a curmat activitatea criminală în procesul electoral local din Republica Moldova. Aceste grupări criminale au fost finanțate și susținute pe față de Kremlin. Noi trebuie să înțelegem că se creează așa situație când un grup criminal poate să vină, să facă ce își dorește, să corupă judecătorii, să corupă alegătorii, să-și bată joc de oameni, iar statul să nu aibă dreptul să intervină, să aplice instrumentele necesare pentru ca această activitate criminală să fie stopată. Noi credem altfel. De aceea, statul va interveni de fiecare dată când securitate va fi amenințată”, a declarat categoric șeful Cabinetului de la Chișinău, Dorin Recean.

La scurt timp, Asociația Judecătorilor din Republica Moldova a publicat o declarație prin care și-a „exprimat îngrijorarea” în legătură cu declarațiile premierului și „solidaritatea” cu colegii de la CAC.

Totodată, semnatarii declarației au comunicat că vor sesiza misiunile diplomatice acreditate la Chișinău în legătură cu acest subiect, solicitând „respectarea principiilor de bază ale statului de drept și apărarea independenței judiciare”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

Italia a simplificat condiţiile pentru angajarea muncitorilor străini

Italia a simplificat condiţiile pentru angajarea muncitorilor străini Italia a simplificat condiţiile de intrare în ţară şi a redus obstacolele birocratice pentru muncitorii străini, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.