X

Reprezentant Promo-LEX: Tinerii au acces la foarte multe oportunități participative civice

Cultura politică în Republica Moldova poate fi caracterizată ca una participativă. Actualmente tinerii au acces la foarte multe oportunități participative civice. Opinia îi aparține Olgăi Manole, reprezentant al Promo-LEX. Potrivit acesteia, mecanismele sunt reglementate și protejate de lege și  permit societății civile să activeze.

„Sunt mecanisme care facilitează și încurajează implicarea tinerilor și implicarea grupurilor marginalizate, deci, ele nu sunt doar vorbe, sunt reglementate prin legi”, a declarat Olga Manole.

Citește și : Șeful Procuraturii Ungheni, implicat într-un accident grav soldat cu patru morți

De asemenea, reprezentanta Promo-LEX susține că diferența este vizibilă dintre cultura politică a Moldova de acum câteva decenii și cea din prezent.

Olga Manole este de părere că educația civică pornește din familie, acolo unde pot fi preluate aceste deprinderi de a deveni un cetățean bun. Ulterior, tinerii sunt preluați de către instituțiile de învățământ, unde iarăși au cursuri de educație pentru societate, educație civică, au posibilitatea să interacționeze la nivel local cu administrația publică locală prin intermediul consiliilor locale de tineri.

Citește și : Portret de primar – Cine e Ion Ceban, candidatul MAN la șefia Capitalei

„În Moldova avem suficiente organizații neguvernamentale care nu sunt doar pe hârtie, dar chiar sunt activi, respectiv, oportunități de implicare sunt. Și eu văd o diferență enormă dintre tinerii din ziua de astăzi și tinerii inclusiv, hai să zicem chiar comparativ cu generația mea. Deci, ei sunt mult mai competenți în domeniul politic. Ei cunosc mult mai multe. Ei sunt interesați și se interesează de ce se întâmplă în Republica Moldova.”, a mai declarat Olga Manole.

Tags: culturaMoldovaOlga ManolepoliticăPromo Lex
Categorii: SocialȘtirile zilei