Reprezentanți ONU: Imaginile ‘extrem de tulburătoare’ de la Bucea sugerează că forțele rusești vizează civili

Publicat:

Reprezentanții ONU au văzut fotografii cu victimele de la Bucea și consideră că imaginile „extrem de tulburătoare” sugerează că forțele rusești vizează civili, anunță Sky News, informează mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Biroului ONU pentru drepturile omului, Liz Throssell, a discutat cu reporterii despre dovezile privind atrocitățile din Ucraina.


Citește și : Macron refuză din nou o dezbatere televizată cu contracandidaţii săi la prezidenţiale

„Ceea ce vorbim aici pare a fi uciderea directă și țintirea civililor în Bucea”, a spus ea.

Liz Throssell a vorbit despre fotografii ale unor persoane cu mâinile legate și corpuri de femei găsite goale și parțial arse.

„Acest lucru este extrem de îngrijorător și sugerează cu adevărat că au fost vizate direct ca indivizi, iar aici, ceea ce trebuie să subliniem este că, în conformitate cu dreptul umanitar internațional, uciderea deliberată a civililor este o crimă de război”, a mai spus reprezentanta ONU.

Fotografiile și filmările au fost analizate de specialiști.

Citește și : Cancelariile europene SE SCUTURĂ de spioni: Peste 120 de diplomaţi ruşi expulzaţi în doar 48 de ore!

„Toate semnele arată că victimele au fost vizate direct și ucise direct. Ai putea argumenta că a existat un context militar, de exemplu, pentru o clădire care a fost lovită; este greu de văzut care a fost contextul militar al unui individ care zace pe stradă cu un glonț în cap sau al unui individ căruia i s-a ars corpul”, a adăugat Liz Throssell.

Președintele ucrainean, Volodomir Zelenksi, ține marți un discurs în fața Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev Kievul a reușit să restabilească două treimi din capacitatea sa...

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar” Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”, care...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.