X

Reprezentanții autorităților din R. Moldova, România și Ucraina au discutat elaborarea unei strategii comune privind transportul

Reprezentanții autorităților din R. Moldova, România și Ucraina s-au reunit astăzi la Chișinău pentru a discuta elaborarea unei strategii comune cu privire la dezvoltarea sectoarelor feroviar și naval, în scopul creșterii capacității acestora.

Reuniunea a fost găzduită de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. La ședință au participat și reprezentanți ai Misiunii UE de Asistență la Frontieră pentru Ucraina și Republica Moldova (EUAM).

Citește și : Portret de primar – Cine e Ion Ceban, candidatul MAN la șefia Capitalei

Reprezentanții autorităților din cele trei state învecinate și-au propus facilitarea tranzitului în regiune.

Potrivit MIDR, noua strategie va pune accent pe analiza sectorului feroviar și naval, identificarea provocărilor și soluțiilor pentru asigurarea creșterii capacităților de transport.

„Strategia existentă privind dezvoltarea punctelor de trecere a frontierei Ucraina-România și a infrastructurii rutiere conexe, care reprezintă primul document strategic comun între un stat membru al Uniunii Europene și Ucraina, va servi drept model pentru dezvoltarea strategiei axată pe sectorul feroviar și naval”, a declarat secretarul de stat în domeniul transporturi, Mircea Păscăluță.

Reprezentanții României, Ucrainei și Republicii Moldova au subliniat faptul că această strategie implică un efort comun susținut pentru implementarea soluțiilor de eficientizare a lanțurilor logistice și de dezvoltare a infrastructurii feroviare și navale.

De asemenea, s-a discutat despre mecanismele de finanțare și cooperare tehnică pentru realizarea acestor obiective.

Citește și : Șeful Procuraturii Ungheni, implicat într-un accident grav soldat cu patru morți

Tags: chisinauMoldovaRomaniatransportucraina
Categorii: ExterneȘtirile zilei