X

Reprezentanții blocului ‘Victorie’ s-au pronunțat împotriva ‘amenințărilor’ autorităților la adresa Bisericii Ortodoxe din Moldova

Reprezentanții blocului ‘Victorie‘ s-au pronunțat împotriva ‘amenințărilor’ autorităților la adresa Bisericii Ortodoxe din Moldova

Reprezentanții blocului „Victorie” au susținut un briefing, astăzi, la Chișinău, subiectul principal al căruia a fost „amenințarea autorităților la adresa Bisericii Ortodoxe din Moldova. „Politicienii au venit la Catedrala „Nașterea Domnului” pentru a le spune tuturor locuitorilor țării despre intențiile statului cu privire la BOM – și ce se află în spatele acestora”, se arată într-un comunicat.

„Slujitorii bisericii au trecut deja prin experiența hărțuirii în aeroport. Mass-media aservită s-a năpustit literalmente asupra lor cu acuzații. Nu mai vorbesc despre lipsa totală de respect față de ei”, a declarat Reghina Apostolova, deputat din partea blocului ”Victorie”, potrivit unimedia.info.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

„Iar motivul pentru un astfel de atac aproape de rampa aeronavelor a fost un pelerinaj. Acesta este un lucru obișnuit, necesar pentru cler și pentru fiecare credincios. Dar nu și pentru președinta Maia Sandu, care a vorbit despre o încercare de destabilizare a situației din țară. Susținătorii ei au mers mai departe și au acuzat BOM de trădarea intereselor Moldovei. Totul pentru că preoții au fost în Rusia, ceea ce nu este surprinzător – BOM este o parte autonomă a Bisericii Ortodoxe Ruse.

„PAS a depășit tot felul de linii roșii”, a remarcat Alexei Lungu, președintele Partidului Șansă. – După ce a distrus zeci de canale TV care relatau despre adevărata stare de lucruri din Moldova, Sandu s-a luat de Biserica Ortodoxă Moldovenească”.

Apărătorii Bisericii Ortodoxe Moldovenești avertizează că dacă șeful statului amenință deja preoții pentru contactele religioase, poate urma orice fel de represiune. Cu atât mai mult cu cât, dacă se dorește, orice poate fi trecut drept o încercare de destabilizare a situației.

„Singurul lucru care îi împiedică astăzi pe Sandu și PAS să facă mișcări bruște”, a subliniat Reghina Apostolova, ”înțelegem foarte bine, desigur, este apropierea alegerilor prezidențiale și a referendumului.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Este dificil de prezis cum va evolua situația după 20 octombrie. Dar este deja clar – religia a devenit o altă figură în jocurile politice murdare jucate de PAS și președintele Maia Sandu. Toate acestea amenință să agraveze și mai mult relațiile dintre BOM și Mitropolia Basarabiei, iar o astfel de ruptură va afecta inevitabil aproape fiecare familie din republică. În plus, înfrângerea BOM se va transforma într-o victorie pentru susținătorii LGBT, și am văzut cu toții cum tratează ei credința creștină prin exemplul Jocurilor Olimpice de la Paris”, menționează comunicatul citat.

PAS s-a distanțat de declarația deputatului său care a spus că este necesar de a interzice Mitropolia Moldovei.

Tags: Moldovavictorie
Politică