X

Reprezentanții Kremlinului acuză Occidentul că ar fi implicat în planificarea atacului asupra regiunii de graniţă a Rusiei – Kursk

Reprezentanții Kremlinului acuză Occidentul că ar fi implicat în planificarea atacului asupra regiunii de graniţă a Rusiei –  Kursk

Incursiunea Ucrainei în regiunea de graniţă a Rusiei, Kursk, a fost planificată cu participarea NATO şi a serviciilor speciale occidentale şi a fost determinată de conştientizarea de către Kiev a colapsului său iminent, a declarat consilierul prezidenţial rus Nikolao Patruşev, citate de TASS și preluat de news.ro.

Citește și: Focuri de armă în Chișinău

Patruşev a respins afirmaţiile Departamentului de Stat al SUA privind neimplicarea în această chestiune.

Forţele ucrainene au început un atac major asupra regiunii Kursk pe 6 august. De atunci au fost emise în mod repetat avertismente de atac cu rachete în regiune, iar guvernul rus a declarat stare de urgenţă la nivel federal în regiune. Majoritatea locuitorilor au fost relocaţi temporar din zonele de frontieră şi sunt acum în afara pericolului, a declarat Ministerul Rus pentru Situaţii de Urgenţă. Peste 720 de persoane au fost evacuate doar în ultima zi, potrivit ministerului.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, Kievul a pierdut deja până la 2.640 de militari, 37 de tancuri, 32 de transportoare blindate de trupe de la începutul ostilităţilor pe direcţia Kursk.

Tags: kremlinKurskrazboi Ucraina
Război in Ucraina