Reprezentanții ONU nu au putut vizita mai multe centre de detenție din Australia

Publicat:

O agenție a ONU a anulat o vizită în Australia, deoarece autoritățile din două state australiene refuză să îi permită accesul fără restricții la centrele de detenție. Agenția trebuia să verifice respectarea de către Australia a unui protocol menit să prevină tortura și tratamentele degradante, informează mediafax.

Inițial, vizita comitetului pentru prevenirea torturii (SPT) trebuia să aibă loc în octombrie. Atunci, inspecția a fost suspendată deoarece autoritățile din statele New South Wales și Queensland au refuzat accesul inspectorilor ONU în unele centre.


Citește și :  Putin: Rusia dorea pacea în Ucraina, dar Occidentul avea alte idei!

Acum, autoritățile au declarat că nu s-au făcut suficiente progrese pentru a permite accesul deplin. Guvernul federal și-a exprimat dezamăgirea față de această anulare, potrivit BBC.

SPT, care este alcătuit din experți independenți în domeniul drepturilor omului, trebuia să verifice respectarea de către Australia a unui protocol menit să prevină tortura și tratamentele degradante.

Accesul a fost aprobat de guvernul federal în 2017 și permite membrilor SPT să viziteze fără să anunțe închisori, secții de poliție și alte centre de detenție.

Președintele SPT, Suzanne Jabbour, a anunțat că, deși autoritățile naționale din Australia au cooperat, nu a existat altă alternativă decât „să se pună capăt vizitei, deoarece problema accesului nerestricționat la toate locurile de detenție din două state nu a fost încă rezolvată”.

SPT a adăugat că „nu a putut să se asigure că va putea să își reia vizita într-un termen rezonabil”.

Un purtător de cuvânt al procurorului general federal al Australiei, Mark Dreyfus, a declarat că guvernul regretă profund decizia și că aceasta nu reflectă „angajamentul țării de a proteja și promova drepturile omului”. El a adăugat că vizitele SPT în toate celelalte state australiene au fost un succes.

Citește și : Reacţia Casei Albe la discursul lui Putin: ‘ABSURD şi antioccidental!’

Autoritățile din cele două state au restricționat accesul în închisori în luna octombrie, susținând că ofițerii pot refuza accesul inspectorilor, deoarece nu au aprobările necesare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia revendică distrugerea unor avioane de luptă Su-27 la baza de la Mirogorod în Ucraina

Rusia revendică distrugerea unor avioane de luptă Su-27 la baza de la Mirogorod în Ucraina Rusia a afirmat marţi că a distrus cinci avioane...

Beat, fără cască și permis în goană cu motocicleta pe ulițele satului

Beat, fără cască și permis în goană cu motocicleta pe ulițele satului Beat, fără cască și fără permis de conducere. Inspectorii de patrulare au dat...

Orban îi sugerează lui Zelenski să accepte o încetare a focului; preşedintele ucrainean insistă asupra unei ‘păci juste’

Orban îi sugerează lui Zelenski să accepte o încetare a focului; preşedintele ucrainean insistă asupra unei 'păci juste' Premierul ungar Viktor Orban, care a efectuat...

Comisia Europeană ‘avertizează’ România: somație pentru București

Comisia Europeană 'avertizează' România: somație pentru București Comisia Europeană va cere statelor membre luna aceasta să își trimită urgent planurile pe termen lung de climă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.