X

Reprezentanţii R.Moldova au ajutat Rusia să revină în APCE

Votul parlamentarilor Republicii Moldova în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) are un caracter individual şi nu reprezintă poziţia guvernului sau a statului, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Alexandru Roitman, citat de Radio Chişinău, potrivit agerpres.

Într-o declaraţie de presă, el a precizat că executivul nu deţine prerogative pentru a recomanda parlamentarilor să voteze într-o manieră sau alta.

Citește și : Patru scriitori britanici de mare succes pornesc într-un ‘Turneu al prieteniei’ în Europa anti-Brexit

Doi dintre cei trei deputaţi din delegaţia Republicii Moldova la adunarea APCE au votat pentru revenirea Rusiei în cadrul acestui organism internaţional: socialistul Vlad Bătrâncea şi liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

Andrei Năstase, copreşedinte al Blocului ACUM, aflat în prezent la guvernare în Republica Moldova, a argumentat că, deşi ‘nu a fost o decizie uşoară’, a votat pentru revenirea Rusiei în componenţa APCE pentru ca această instituţie să ajute la îmbunătăţirea democraţiei şi a respectării drepturilor omului în Rusia, notează Radio Chişinău.

Citeşte şi: Trump este acuzat din nou de VIOL: ‘NU este genul meu de femeie!’

Tags: Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE)Andrei Năstasechisinaurepublica moldovarusiaVlad Bătrâncea
Categorii: Diaspora