X

Reprezentanții R. Moldova, Ucrainei și României se vor reuni, în mai, la Chișinău

Reprezentanții R. Moldova, Ucrainei și României se vor reuni, în mai, la Chișinău

În luna mai, la Chișinău, urmează să fie organizată o reuniune trilaterală la care vor participa reprezentanți ai Republica Moldova, Ucraina și România.

Citește și: Ministrul Spînu, supărat pe fostul director de la CFM: „Când e mai greu, rămâi și pui umărul…”

Despre aceasta s-a convenit, astăzi, la Kiev, în contextul vizitei ministrului de Externe al R. Moldova în capitala Ucrainei vecine. În cadrul unei întrevederi bilaterale, cei doi diplomați au discutat despre cooperarea bilaterală moldo-ucraineană, situația de securitate din regiune, dar și pașii pe care îi întreprinde Republica Moldova și Ucraina pentru a adera la Uniunea Europeană.

„Am convenit să consolidăm dialogul bilateral dintre țările noastre și să cooperăm mai strâns în domeniul economic, comercial, social, inclusiv în dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere. Am discutat și despre progresul realizat de ambele țări pe dimensiunea integrării europene și am decis să intensificăm schimbul de informații și bune practici în acest domeniu. Moldova și Ucraina au un obiectiv comun – de a adera cât mai curând la Uniunea Europeană. Locul firesc al Republicii Moldova și Ucrainei este în marea familie europeană”, a declarat șeful diplomației moldovenești, Mihai Popșoi.

Totodată, șeful de la Externe l-a asigurat pe omologul său de la Kiev, Dmitri Kuleba,  că Republica Moldova va sprijini ferm independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în limitele hotarelor recunoscute la nivel internațional și că țara noastră va acorda în continuare Ucrainei sprijinul politic, diplomatic și umanitar.

Tags: Dmitri KulebaMihai PopoșoiPopșoi la KievR. Moldova Ucraina și RomâniaReuniune trilaterala la Chisinau
Știrile zilei