Reprezentanţii Twitter sunt chemaţi în faţa comisiei care anchetează alegerile din SUA

Publicat:

Reprezentanţii Twitter se vor întâlni săptămâna viitoare cu membrii Comisiei de Informaţii a Senatului american în legătură cu investigaţiile privind alegerile prezidenţiale din SUA din 2016, a spus un oficial al companiei, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Alături de alte comisii ale Congresului şi de procurorul special Robert Mueller, această comisie investighează posibilele legături între campania preşedintelui Donald Trump şi Rusia.


Citeşte şi: Umbra Moscovei planează asupra alegerilor din Germania

Întâlnirea reprezentanţilor Twitter cu membrii respectivei comisii vine în contextul presiunilor tot mai mari asupra autorităţilor de reglementare şi a companiilor din Silicon Valley de a transparentiza lumea opacă a publicităţii politice online şi de a preveni ca guvernele să se folosească de aceasta pentru a influenţa alegeri.

La începutul acestei luni, compania Facebook a transmis că o operaţiune provenită din Rusia a cheltuit 100.000 de dolari pe mii de reclame pe platforma sa de social media pentru a promova mesaje ‘de dezbinare’ înainte şi după alegerile prezidenţiale din SUA de anul trecut.

Citeşte şi: Morgan Freeman, actor principal într-un clip anti-rusesc: ‘Am fost atacaţi! Suntem în război!

După dezvăluirile făcute de Facebook, democraţii au cerut Comisiei pentru Alegerile Federale să solicite transparenţă pentru reclamele de pe reţelele de socializare.

Rusia neagă orice implicare în alegerile din SUA, care au fost câştigate de republicanul Donald Trump în faţa democratei Hillary Clinton.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – ‘Supacell’, serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix

VIDEO - 'Supacell', serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix „Supacell”, noul serial britanic pe Netflix, a captat rapid...

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria ‘cel mai bun lungmetraj internaţional’

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria 'cel mai bun lungmetraj internaţional' Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa a decis să modifice...

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa Epic Games, producătorul jocului video ”Fortnite”, a declarat vineri că Apple...

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale Ancheta demarată de China asupra coniacului european este o reacţie la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.